Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Hayır Dell G3 3590.

Laptop satın alırken en önemli şeyi gözden kaçırıyosunuz. Ben size MSI, Acer ya da ASUS marka laptop almanızı önerirdim. Soğutma performansı olarak bu markalar daha iyi Gaming laptop konusudna. Genede soruna çözüm olarak undervolt deneyin. Herkesde aynı değerler olmuyor denedim olmadı aynı değerleri. Anlattığım gibi stres testini başlatıp voltaj değerlerini düşürüp stabil değerleri bulun.

@Trieetz hocam sizce i59400 F işlemcim için undervolt işlemi yapabilir miyim?

Bildiğim kadarı ile bu mümkün genede deneyin. Ben ThrottleStop kullanıyordum size arayüzü basit olduğu için Intel xtu öneririm.

Sanırım 10. nesil ve sonrası mobil işlemcilerin undervolt ayarı kapalı maalesef. 9300H laptop ile bende işe yaradı sizde yaramıyor maalesef.
Öyle gözüküyor ama hwinfo ile baktığımda offset voltage supported yazıyor. Yine de yapıp kaydettiğimde de hwinfoda 0 gözüküyor anlamadım.

10. nesil ve sonrası işlemcilerin undervolt ayarı kapalı olduğu için öyle.
Anladım. Bunu açmak için bios güncellemesi falan mı gerekecek? Sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim undervolt haricinde HP Omen 15 laptopumda 77 derecelerde oynuyorum oyunları.

Anladım. Bunu açmak için BIOS güncellemesi falan mı gerekecek? Sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim undervolt haricinde HP Omen 15 laptopumda 77 derecelerde oynuyorum oyunları.

1. BIOS güncellesen bile 10. nesil sonrası işlemcilerin undervolta desteği yok yani laptopla alakalı değil.

2. 77 dereceler abartılacak değerler değil. İşlemci sıcaklığı 90'ı, ekran kartı sıcaklığı 80'i geçmediği sürece sorun yok.

Teşekkürler cevaplar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…