Rehber İşlemci sıcaklığı nasıl düşürülür? Undervolt nedir? Nasıl yapılır?

Gözle görülür bir şekilde oyunlarda FPS, performans kaybı yaşanır mı?

Aksine performans artışı yaşanır. Sıcaklık düştüğü için normal olarak işlemci Turbo frekanslara ısınmadan rahat bir şekilde çıkacak. Bu da hem işlemcinizin uzun ömürlü olmasına yarayacak hem de FPS artışları olacak. Dediğim gibi faydası çok zararı yok.

Müsait bir zamanda da Youtube ye yüklemek için anlatarak video çekme imkanınız var mı?
Yapıp belirtirseniz bunların üzerine anlatım tesirli olur diye düşünüyorum basamaklı uygularken.

Müsait bir zamanda da YouTube'ye yüklemek için anlatarak video çekme imkanınız var mı?
Yapıp belirtirseniz bunların üzerine anlatım tesirli olur diye düşünüyorum basamaklı uygularken.

Maalesef öyle bir imkanım yok. Daha doğrusu elimde undervolt destekli işlemci yok. 2410M laptop var oda desteklemiyor.

Hocam deniyorum. İşlemcim Full yükte 71 dereceydi. Şu anlık tam yükte 66 dereceye getirdim. En iyi değerleri bulursam rehber yapmayı düşünüyorum.
İnceleme yapıp paylaşıp benide etiketleyip merak ediyorum sonuçlarınızı
Evet çok sevinirim bende biraz sıcaklıktan yana sıkıntı çekiyorum açıkcası fakat bu konular hakkında çok fazla tecrübem yok.

Açıklayıcı şekilde yazdım elimden geldiğince tam okuyun sabrlı şekilde lütfen.

Tabii ki hocam rehberi yapınca etiketlerim. Şu anlık en stabil değeri yakalamaya çalışıyorum. İlk yaparken elimin ayarı fazla geldi mavi ekran yedim.

Tabii ki hocam rehberi yapınca etiketlerim. Şu anlık en stabil değeri yakalamaya çalışıyorum. İlk yaparken elimin ayarı fazla geldi mavi ekran yedim.

Bu arada rehber yaparken bir önemli not olarak belirt kral. Her işlemcide değerler aynı değil. Stabil değerleri bulmayı öğret. 9300H laptopumla arkadaşımda denedim değerler aynı olmuyor. Onda -130 bende -155 kadar gitdi.

Hocam sizden bir isteğim olacak aynı rehberi ekran kartı için hazırlarsanız çok sevinirim. Ekran kartım otomatik ayarlarda 70 derecede çalışıyor fakat nedense sıcaklıkları düşürmek istiyorum.

Son düzenleme:
Hocam sizden bir isteğim olacak aynı rehberi ekran kartı için hazırlarsanız çok sevinirim. Ekran kartım otomatik ayarlarda 70 derecede çalışıyor fakat nedense sıcaklıkları düşürmek istiyorum.

Yapmak isterdim yeni sistem gerekiyor sistemim eski kral maalesef. 520M bir ekran kartım var overclock ile bile 1000 MHz üstüne çıkamıyorum. Yeni sistem alınca sana söz veriyorum onu da yapacağım.

Hocam benim laptop da BIOS güncellemesi yaptıktan sonra açıldı undervolt.

10. nesil kullanan arkadaşlar denesin BIOS'u güncellemeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…