İşlemci sıcaklığı stabil değil

mertno70

Hectopat
Masaüstünde dururken 45 - 70 derece arası anı çıkışlar ve inişler oluyor, oyunlarda ise 85 - 95 arası anı çıkış inişler oluyor. Bir maddenin bu kadar hızlı ısınması ve soğuması mümkün değil gibi geliyor ısıyı ölçen araç mı bozuk yoksa cidden işlemcim bu kadar ısınabilir mi?

Not: Laptopum sıfır alındı 7 aydır kullanıyorum. Laptopu aldığım günden beri ilk kez kontrol ettim işlemci sıcaklığını yeni bilgisayar olduğu için kontrol etmemiştim hiç ilk günden beri mi böyle yoksa yeni mi başladı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    38,1 KB · Görüntüleme: 109
Masaüstünde dururken 45 - 70 derece arası anı çıkışlar ve inişler oluyor, oyunlarda ise 85 - 95 arası anı çıkış inişler oluyor. Bir maddenin bu kadar hızlı ısınması ve soğuması mümkün değil gibi geliyor ısıyı ölçen araç mı bozuk yoksa cidden işlemcim bu kadar ısınabilir mi?

Not: Laptopum sıfır alındı 7 aydır kullanıyorum. Laptopu aldığım günden beri ilk kez kontrol ettim işlemci sıcaklığını yeni bilgisayar olduğu için kontrol etmemiştim hiç ilk günden beri mi böyle yoksa yeni mi başladı bilmiyorum.

Fanları tozlanmış olabilir ve termal macun değişikliği yapmanızı tavsiye ederim.

HP PC'lerin hemen hemen bütün modelleri çok ısınıyor. İş ve ofis içinden tut oyun içine olana kadar. Üst taraftaki arkadaşların dediklerini uygulayıp sonuç alamazsan sorununu kanıtlarla destekleyerek garantiye yollamanı öneririm.
Ayrıca soğutucu da deneyebilirsin ancak mucizevi bir fark ortaya çıkarmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı