İşlemci Sıcaklığı

M4rtheuS

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle s.a arkadaşlar . Konuyu yanlış bölüme açtıysam kusura bakmayın .

Bugün işlemci sıcaklığımı test edeyim dedim. Açtım Core temp'i . Baktım işlemci boşta 75 derece.

Şaşırdım ; boşta 75 dereceyse yük altında kaç derece olur acaba diye gittim prime95 diye bir program indirdim.Çoğunuz biliyordur bu programı . Bu program işlemciyi yorarak kaç derece sıcaklığa ulaştığını test etmek için kullanılıyor . Her neyse açtım programı bastım start'a. Baktım işlemci sıcaklığı git gide düşüyor 65 60 55 diye . 3 Dk test ettim 54 dereceye düştü ve cpu %100 kullanılıyorken ! Anlamadım ne oluyor bu bilgisayara arkadaşlar bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum . Lütfen yorum atın . Neden olabilir ?

Edit: Şu anda işlemci 81 dereceye ulaşmış durumda :/

Core Temp güvenilir bir program değildir onun yerine Aida64 kullanıp değerlere bakın.

Büyük ihtimal stok fan'dan kaynaklanıyor. Değiştirmelisin,bir de termal macun hiç değiştirdin mi ?

Büyük ihtimal stok fan'dan kaynaklanıyor. Değiştirmelisin,bir de termal macun hiç değiştirdin mi ?

Hayır değiştirmedim . Pc yi 1 yıl önce topladım . Bu arada aida64 kullan diyen arkadaş çıkmış . Aida64 indirip kurdum fakat nasıl sıcaklık değerlerine bakacağım bilen var mı ?

Hayır değiştirmedim . Pc yi 1 yıl önce topladım . Bu arada aida64 kullan diyen arkadaş çıkmış . Aida64 indirip kurdum fakat nasıl sıcaklık değerlerine bakacağım bilen var mı ?
Bilgisayar kategorisi altındaki algılayıcı bölümüyle sıcaklık değerlerine ulaşılabiliyor.

Bilgisayar kategorisi altındaki algılayıcı bölümüyle sıcaklık değerlerine ulaşılabiliyor.

Sağolun baktım orada . Core 1 33 Core 2 33 Core 3 29 Core 4 33 Yazıyor Parantez içinde de rakamlar yazıyor onlar ne oluyor ?

Sağolun baktım orada . Core 1 33 Core 2 33 Core 3 29 Core 4 33 Yazıyor Parantez içinde de rakamlar yazıyor onlar ne oluyor ?
Parantez içindekiler fahrenheit ölçeğindeki değerlerdir. Isı değerleriniz gayet normal gözükmekte ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…