İşlemci Sıcaklığını Öğrenmek İçin CPU'ya mı CPU Core'a mı Bakmak Gerekir?

Win10

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Derece icin CPU CORE'a mı bakilmali yoksa CPU'nun kendisi mi ? Aslinda ben CPU'ya bakiyorum ki yükte GTA V oynarken 73-76 derece oluyor. CPU CORE ise 85 Derece.

CPU: Intel i7 4770 CPU 3.4 GHZ
Sogutucu: Intel Stock Fan.

Tesekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU'ya bakmanız gerekir. Çekirdek sıcaklığını önemsemeyin. Sıcaklığın yükte 72 derecenin üstüne çıkmamasına dikkat edin ancak yaz mevsiminde olduğumuz için şu an pek sorun yok gibi görünüyor. İntel yükte 72 derece olarak belirtmiş:

ARK | Intel® Core™ i7-4770 Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz)

Ayrıca işlemcide O.C var mı?

CPU'ya bakmanız gerekir. Çekirdek sıcaklığını önemsemeyin. Sıcaklığın yükte 72 derecenin üstüne çıkmamasına dikkat edin ancak yaz mevsiminde olduğumuz için şu an pek sorun yok gibi görünüyor. İntel yükte 72 derece olarak belirtmiş:

Nasıl yani ? Benim İntel işlemcim Corelar ve Cpu 90 dereceyi geçiyor.
Aida ile baktım. Tcase Dediği ne oluyor ?

Islemcimde herhangi bir Overclock yok ki zaten olamaz cünkü K ibareli bir Islemci degil.

Sisteminize CPU soğutucu almanızı tavsiye ederim en azından hyper 212 evo alın.
Isınma sorunuyla karşılaşmazsınız...
Alabillirim aslinda ama Stock sogutucu yeterli bence. Ki yaz aylarindayiz ve Oda sicakligi 37 Derece 2 tane PC calisiyor

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı