Işlemci sıcaklığının boşta 38-40 derece olması normal mi?

Hakan.T

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar boştayken bu değerler normal midir?

Dosya Ekleri

• cpu.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 803
İşlemci stok soğutucusu ile hava sıcaklıklarına'da bağlı olarak boşta 30-40 yükte 70-80 aralığında olabilir ve gayet normal değerlerdir. İyi hava yada sıvı soğutma sistemleri ile bu değerler en az 10-20 derece kadar daha aşağıda oluyor, tabi yük altındaki değerden bahsediyorum. Sistem boştayken en iyi soğutma sistemi'de olsa hava sıcaklığına göre en fazla 5-10 derece fark olur.

Normal. Benimde 30-40 arası.
Herkese teşekkürler. Stok soğutucu değil bu arada. Xigmatek apache kullanıyorum. Dün çıkarmaya çalıştım. Çıkartırken biraz zorladım. o yüzden fana bir zarar verdim diye korkuyordum. Konu kitlenebilir.

Bazı fanlar stok fanlardan bile beter oluyorlar. Stok fan ile ben 6 sene kullandım işlemcimi. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Oc falan yapmıyorsan en ideal stok fan. Tabii para varsa sıvı soğutma alınır. Ya da gerçekten f/p bir fan alınmalı araştırılıp. Kasanın hava akışı önemli son olarak. Fanlar iyice oturduğundan çıkartması zor oluyor biliyorum.

Hocam kusura bakmayın hortlatıyorum bende sıvı soğutma var ama 38 derece iyimidir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…