Işlemci sıcaklığının boşta 38-40 derece olması normal mi?

Hakan.T

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar boştayken bu değerler normal midir?

Dosya Ekleri

• cpu.png
    cpu.png
    8,2 KB · Görüntüleme: 799
İşlemci stok soğutucusu ile hava sıcaklıklarına'da bağlı olarak boşta 30-40 yükte 70-80 aralığında olabilir ve gayet normal değerlerdir. İyi hava yada sıvı soğutma sistemleri ile bu değerler en az 10-20 derece kadar daha aşağıda oluyor, tabi yük altındaki değerden bahsediyorum. Sistem boştayken en iyi soğutma sistemi'de olsa hava sıcaklığına göre en fazla 5-10 derece fark olur.

Herkese teşekkürler. Stok soğutucu değil bu arada. Xigmatek apache kullanıyorum. Dün çıkarmaya çalıştım. Çıkartırken biraz zorladım. o yüzden fana bir zarar verdim diye korkuyordum. Konu kitlenebilir.

Bazı fanlar stok fanlardan bile beter oluyorlar. Stok fan ile ben 6 sene kullandım işlemcimi. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Oc falan yapmıyorsan en ideal stok fan. Tabii para varsa sıvı soğutma alınır. Ya da gerçekten f/p bir fan alınmalı araştırılıp. Kasanın hava akışı önemli son olarak. Fanlar iyice oturduğundan çıkartması zor oluyor biliyorum.

İşlemci stok soğutucusu ile hava sıcaklıklarına'da bağlı olarak boşta 30-40 yükte 70-80 aralığında olabilir ve gayet normal değerlerdir. İyi hava yada sıvı soğutma sistemleri ile bu değerler en az 10-20 derece kadar daha aşağıda oluyor, tabi yük altındaki değerden bahsediyorum. Sistem boştayken en iyi soğutma sistemi'de olsa hava sıcaklığına göre en fazla 5-10 derece fark olur.
Hocam kusura bakmayın hortlatıyorum bende sıvı soğutma var ama 38 derece iyimidir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı