İşlemci sıvı soğutucu RPM kaç olmalı?

• Konuyu başlatan cnRry
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 3.281

cnRry

Femtopat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 işlemcimi 1 aydır Xigmatek Aurora 240 2x1200mm sıvı soğutucusu ile desteklemekteyim. O günden bu yana pompa devir hızını kendi ayarlarında 5000 devirde kullanıyorum. Yüksek devirde çalışmasının bir zararı var mıdır? Ayriyeten kumandadan Fan Speed'i açtıgımda/kapattığımda görselde de göreceğiniz gibi CPU Fan'da ve Chassis Fan'da hiçbir değişiklik olmuyor sadece gürültüsü artıyor/azalıyor sebebini anlayabilmiş değilim.

fanspeedoff.png
fanspeedon.png

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 devir fazla gibi hocam sanki. Benim H100i soğutucumun pompası 2 bin küsürlerde diye hatırlıyorum. Ama belki senin soğutucun ona göre dizayn edilmiştir.

O devirler sıvı soğutmanın sahip olduğu 2 adet fanın toplam devirlerini gösteriyor olmasın?

H100i platinum kullanıyorum pompa hızı 1900 RPM sabit ve fan eğrisi maksiumum 70+ derecede 1800 RPM olacak şekilde ayarlı. 5000 RPM biraz fazla sanki. Soğutucunun yazılımında buna benzer bir curve ayarı var mı? Resim Corsairin iCUE yazılımına ait.
Ekran görüntüsü 2021-03-28 012357.png

5000 devir fazla gibi hocam sanki. Benim H100i soğutucumun pompası 2 bin küsürlerde diye hatırlıyorum. Ama belki senin soğutucun ona göre dizayn edilmiştir.

O devirler sıvı soğutmanın sahip olduğu 2 adet fanın toplam devirlerini gösteriyor olmasın?
Bilemiyorum dediğiniz gibi olabilir evet
H100i platinum kullanıyorum pompa hızı 1900 RPM sabit ve fan eğrisi maksiumum 70+ derecede 1800 RPM olacak şekilde ayarlı. 5000 RPM biraz fazla sanki. Soğutucunun yazılımında buna benzer bir curve ayarı var mı? Resim Corsairin iCUE yazılımına ait.
Eki Görüntüle 944399
Maalesef kullandığım marka modelin yazılımını internette bulamadım ai suite 3 programından da sınır belirliyorum ancak olmuyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 99
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı