Macun sürmek için işlemcimi çıkardım. Hazır sökmüşken bir de içine hava tuttum yanlışlıkla sanırım sıcak tuttum umarım ondan değildir sıkıntı. İşlemciyi taktım anakarttan hiçbir şey sökmedim. Bilgisayarı açtığımda sinyal yok hatası aldım sürekli. Kablo giriş yerini değiştirdim gene düzelmedi. Bu sefer kabloyu anakarta takıp çalıştırdım açıldı. Biraz bekledikten sonra tekrar denedim bu sefer geldi ekran gelince dedim ben de bir restart atayım. Sonra tekrar gitti ve şu an yok. Yani kabloda sıkıntı yok şu an sıkıntı nerede olabilir? Ekran kartını yakmış olabilir miyim ya da işlemciyi?
Macun sürmek için neden işlemciyi çıkardınız ki ?
Büyük ihtimalle bazı pinleri yamultmuş veya kırmış olabilirsiniz, işlemciyi söküp bi bakın yamulmuş veya kırılmış pin varmı diye. Sıcak hava püskürttüm demişsiniz eğer bu hava aşırı sıcak değilse ekrankartı yada işlemci yanmaz zaten işlemgiler genel olarak 90-95° lere kada ısıya dayanabilir, ekran kartıda o civarlarda.
Macun sürmek için neden işlemciyi çıkardınız ki ?
Büyük ihtimalle bazı pinleri yamultmuş veya kırmış olabilirsiniz, işlemciyi söküp bi bakın yamulmuş veya kırılmış pin varmı diye. Sıcak hava püskürttüm demişsiniz eğer bu hava aşırı sıcak değilse ekrankartı yada işlemci yanmaz zaten işlemgiler genel olarak 90-95° lere kada ısıya dayanabilir, ekran kartıda o civarlarda.
Pin mi yamulmuş işlemci mi ? Pin yamulduysa eğer kendiniz düzeltmeyi denemeden lnce etrafıjızda bunu yapabilecek bir bilgisayarcı varsa ona yaptırın. Eğer kendinize güveniyorsanız kendiniz düzeltmeyi deneyin.
Mümkünse fotografınıda atın pinlerin.
Pin mi yamulmuş işlemci mi ? Pin yamulduysa eğer kendiniz düzeltmeyi denemeden lnce etrafıjızda bunu yapabilecek bir bilgisayarcı varsa ona yaptırın. Eğer kendinize güveniyorsanız kendiniz düzeltmeyi deneyin.
Mümkünse fotografınıda atın pinlerin.
Islemci yamulmuştu ve şey diyecem eğer işlemci de sıkıntı olsa anakartta takınca windows'a girebiliyorum yani işlemci demidir sıkıntı? Bu arada ekran kartımi başka bir bilgisayarda denedim çalışıyor.
Ekran kartı başka pc de çalışmış o zaman ekrankartında sıkıntı yok. İşlemciyi başka pc de deneme imkanınız varmı bu sayede sorunun anakarttamı işlemcidemi olduğunu anlarız.
Ekran kartı başka pc de çalışmış o zaman ekrankartında sıkıntı yok. İşlemciyi başka pc de deneme imkanınız varmı bu sayede sorunun anakarttamı işlemcidemi olduğunu anlarız.
Onu şuan deneyemem ama kabloyu anakartta taktığımda açılıyor dediğim gibi eğer deneyebilirsem haber veririm. Islemcide sorun olsa genede açılır mı kablo Anakarttayken format bile attım.
İşlemciye değil kasanın içine hava tuttum tozların gitmesi için.
Onu şuan deneyemem ama kabloyu anakartta taktığımda açılıyor dediğim gibi eğer deneyebilirsem haber veririm. Islemcide sorun olsa genede açılır mı kablo Anakarttayken format bile attım.