İşlemci soğutma ve kullanımını azaltma

Ahmet923

Picopat
Daha fazla  
Bazı kişilerin işlemcilerini soğutmak için ekstra parça aldığını gördüm ve bu beni üzdü ben size bunu Windows içinden nasıl yapacağınızı göstereceğim.

1. adım; arama çubuğuna güç planı yazın ve karşınıza "yüksek performans" seçeneği çıkacak onun altındaki "dengeli" seçeneğine tıklayın gelişmiş güç ayarlarına basıp sistem soğutma ilkesindeki özellikleri "etkin" olarak kaydedin.

2. adım; aynı yerden "Intel Power plan" kısmına tıklayıp oradaki maksimum performansı "balanced" olarak kaydedin.

3. adım; eğer Intel işlemci kullanıyorsanız ekrana sağ tıklayıp ekran ayarlarındaki renk ayarları kısmından renklerin parlaklığını -18 yapın.
Bu ayarlar işlemcinizi aman aman soğutmayacaktır ama yine de faydası olacaktır unutmayın Windows içinden yaptığınız hiçbir ayar size aman aman performans sağlamaz.

Artık çoğu işlemci için iyi bir soğutma lazım, ne olursa olsun.

Dengeli güç modu performans gerektiğinde yine işlemciyi yüksek performans modu kadar zorlar. Hiçbir şey ifade etmez. Boşta daha mütevazı çalıştırır fakat yüksek performans modunda boşta işlemci zaten ısınmıyor. Ekran parlaklığının da konuyla yakından uzaktan alakası yok.
İşlemcin soğumuyorsa ya undervolt deneyeceksin, ya throttlestop gibi programlarla performans kısacaksın ya da soğutmanı iyileştireceksin.

Yüksek güç çeken işlemcilerde işe yaramaz.

Hocam ben zaten düşük işlemciler için yazdım bu makaleyi dipnot yazmamışım sanırım.

Hocam eğer parlaklığı kısarsanız işlemci kullanımı azalıyor ve bu da size FPS konusunda + sağlar.

Artık çoğu işlemci için iyi bir soğutma lazım, ne olursa olsun.

Evet maalesef.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran parlaklığının işlemci ile bir alakası yok bence. Bataryadan tasarruf edersin. Ben kısıyım +100 FPS alayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…