İşlemci soğutucusu fazla baskı yaparsa sorun çıkar mı?

parlak58

Kilopat
Katılım
1 Ocak 2016
Mesajlar
373
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün yeni bir anakart ve işlemci aldım. İşlemci fanını takarken biraz fazla baskı uyguladım(hissettim). Bu bir sorun yaratır mı? Bilgisayar çalışıyor, uzun sürede bir sorun yaşar mıyım?

Sıcaklık değerleri;

  • Boşta 33 - 40 derece
  • Yükte 45 - 55 derece
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İntel anakartlar da fazlaca sıktığınızda, pinlerin yaylanmasını sağlayamazsanız görüntü alamayabilirsiniz. Amd anakartlarda genelde bu hata olmuyor. Sizin sistem çalıştığına göre, sorun teşkil etmeyecektir.
Tavsiyem, iki parmağınızın gücü kadar kuvvet uygulayıp, sıkınız. Sonuna kadar sıktıktan sonra çeyrek tur geri açın. Bu işlem azami güvenlikte, soğutucunuzu sabitlemenize yarayacaktır.
 
İşlemci şu an problemsiz çalışıyorsa muhtemelen zarar görmemiştir. İşlemci ve soketler zaten üzerlerinde sürekli ciddi miktarda basınç ile çalışacak şekilde tasarlanıyorlar. 1000 küsür adet pinin toplam basınç dayanımı oldukça yüksektir, sokete düzgün yerleştirilmiş bir CPU ve anakarta zarar verebilmek için tahmininizin çok üzerinde basınç uygulamanız gerekli.
 

İşlemcim R5 2600. Dediğiniz gibi çeyrek tur geri açamıyorum, çünkü vidalı bir yapı değil. Uzun süreli kullanımda zarar vermez değil mi?


Bilgi için teşekkürler. Uzun süreli kullanımda zarar vermez değil mi?
 
Hayır vermez, metal yüzey gayet dayanıklı olduğu için soğutucu zorlamasında bir şey olmaz.
 
Hayır vermez, metal yüzey gayet dayanıklı olduğu için soğutucu zorlamasında bir şey olmaz.
Bilgi için teşekkürler. Sıcaklık değerleri boşta 30 ila 40 derece arasında yükte ise maksimum 55 derece olacak şekilde, değerler iyi midir?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…