İşlemci Soğutucusu Gerçekten Gerekli mi?

alperacan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Benim birkaç sorum olacaktı. Sistem özelliklerim imzamda bulunmaktadır.. (Stok işlemci fanı kullanıyorum)

Watch Dogs'u Medium'da oynarken 10-35 arası FPS alıyorum. Aksiyon sahnelerinde dahada düşüyor.

Bunların yanına Cooler Master Hyper 212 EVO işlemci soğutucusu alsam bir yararı olur mu?

ya da FPS açısından biraz daha rahatlamak için parçalarımımı değiştirmem gerek sizin tavsiyeleriniz nelerdir?

O.C yapmayacaksanız soğutucuya gerek yok. İşlemci çok fazla ısınıyorsa gereklidir.

Sistem ısısını stabilleştirmek bir nebze ani düşüşleri azaltacaktır.

Eğer sorunun ısıdan olduğuna eminseniz tabi ki rahatlama olacaktır fakat Watch Dogs stabilite sorunları olan bir oyun diye görüyorum her yerde, başka oyunlarda sıkıntı yoksa gereği de yok, daha ucuz bir fan da kullanabilirsiniz ne de olsa 6100'ün ne yapabildiği belli.

O.C. hiç bir zaman yapmadım da acaba Watch Dogs'un FPS'yi arttırmak için 8350 mi almam gerekli ?

Oyun oynarken en fazla 55 oluyor işlemci

Sistem ısısı: Screenshot by Lightshot

Sizce FX-8320 veya FX-8350 almalımıyım ?

4-5 FPS için 8350 almaya gerek yok. Onun yerine ekran kartınızı değiştirmenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…