İşlemci soğutucusu ile gelen termal macun bir yıldan sonra değiştirilmeli mi?

Hokkabaz Gibiyim

Hectopat
i5 10400F kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl oldu sistemi dizeli. O günden beri termalacun değişimi yapmadım. Soğutucunun altında sürülü olan termal macun duruyor. Bu termal macun daha götürür mü? Bir de ısı testlerini nasıl yapabilirim?

Eğer sıcaklıklarda artış yoksa gerek yok, kaliteli bir termal macun uzun süre götürebilir taa ki sıcaklıklarda artış olana kadar.

2 seneden fazla kullandığım çok oldu aynı termal macunu kurumayana kadar kullanılır.(Ama 2 seneyi çok geçirmenizi önermem) Siz gene sıcaklık değerlerini kontrol edin.

Hocam hem yük altındayken hem boştayken atarsanız daha iyi olur. Boştayken dediğim forumda gezerken vs.
15 dakika boyunca stres testinde kaldı. Diğer fotoğrafıda şimdi çektim umarım doğru yerleri atmışımdır.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-17 223015.png
    4 KB · Görüntüleme: 32
  • Ekran görüntüsü 2023-03-17 223246.png
    4,7 KB · Görüntüleme: 27
Hocam bence çok sıkıntı değil birkaç ay sonra bakarsınız bende stok soğutucu var 1 senedir değiştirmedim benim de boştayken 35 falan geziyor çok korkmalık bir durum yok bence.

Hocam bence çok sıkıntı değil birkaç ay sonra bakarsınız bende stok soğutucu var 1 senedir değiştirmedim benim de boştayken 35 falan geziyor çok korkmalık bir durum yok bence.
Peki ilerde soğutucuyu değiştirmeye gerek varmıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…