İşlemci Soğutucusu mu, RAM Yükseltmesi mi?

zoro043

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaslar su an 1X16 GB RAM kullaniyorum. ASUS Dual 1660 Ti ekran kartim var. 2X8 GB RAM'lilere gore 10-15 FPS dusuk aliyorum. Dual Channel'a gecsem
yani 16 GB RAM daha alsam 15 FPS farki kapanir mi?

Yoksa;

Islemcim bosta 40-45, asiri yukte 72-78 derece bu degerler fazla mi? Fazla ise RAM almayip Arctic Freezer 34 eSports bu sogutucuyu almayi dusunuyorum. (i5-9400F)

Siz ne dusunuyorsunuz? (550TL Butcem var)

Son düzenleyen: Moderatör:
9400F için soğutucu almak arışı gereksiz masraf olur. 9400F ve 1660 Tİ için çift kanal RAM yapınca 10-15 FPS oynaması olmaz gibime geliyor. Yakın arkadaşlarında 2x8 RAM i olan veya tek slot 8 GB RAM'i olan varsa deneme amaçlı al bir gün takıp dene PC'de performansa ne kadar etkisi olacak diye.
Ama ben senin yerinde olsam masraf etmezdim.

Intel'de o kadar FPS artışı olması mümkün değil. Fark yok bile denebilir sen Ryzen işlemcilerle karıştırdın sanırım. (İ5 9400F ile İ5 8400 aşırı bir performans farkı yok.)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı