İşlemci Soğutucusu Yüzünden RAM'leri Takamama

Engin TÖNGEL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2x4 DDR3 1866 MHz RAM'ler kitli, AMD anakart, Cooler Masterın işlemci soğutucu yüzünden bu RAM'lerin takılması gereken şekilde takamıyorum, yani yapılması gereken 1-3 ya da 2-4 şeklinden takamıyorum işlemci soğutucunun büyüklüğü yüzünden. Ben de bir RAM'i 3 slota taktım sonra aklıma gelen diğerini 4. takıp 2'si single ile çalışır diye aklıma yattı, bunu sizlere de danışmak istedim, böyle yaparsam sistem zorlanır mı hatalar oluşur mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 defa okudum ama tam olarak anlamadım ne demek istediğini. Eğer sığmıyorsa anakart kitapçığına bakarak sığan şekilde yerleştir. Yada artık fan mı engelliyor ne engelliyorsa törpüleyebilirsin yada kesersin.

Anladığım bende ki ana kartta RAM' leri ayno renklere takın diyordu. Yani tek rakamlar tek rakamlara gelmeli. Çift rakamlar çift rakama. Arkadaş bunu dışında bir yere taktığını 3. ve 4. slota takılmaması gereken yere takdığını bunun bir sorun teşkil edip etmeyeceğini sorun olursa ne olacağını soruyor.

Bellekler düzgün çalışmaz veya hepsi çalışmaz. Kendi anakart kılavuzunda ne yazıyorsa aynen öyle olmalı.

Evet ramlerin soğutucu biraz büyük olduğundan yinede sığmıyor aslında sıvı soğutma almıştım oda kasaya sığmadı yeni kasa alıcamda alana kadar böyle yapsam sıkıntı olurmu diye sormak istedim yorumlarınız için teşekkür ederim...

Arkadaşlar 2. rami taktım şimdi yan yana 3-4 de ramlerin 2 si ramler 1866 da pc açılmıyor 1600 mhzde açılıyor heralde 2-4 şeklinde takmadığımız için sorun veriyor ama 3-4 şeklinde taktım açılıyor 1600 hızde sorun yok.Artık yeni bir kasa alış kadar idare ederim hız konsunda çokda bi fark yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı