Işlemci soğutucusunu hangi pin'e takmalıyım?

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar. Arctic Freezer 34 tek fanlı modelini bu hafta satın alıyorum. Fakat daha önce hiç işlemci soğutucu takmadım ve bu işlemlerden de pek anlamıyorum. Fotoğrafta görüldüğü gibi şu an stok fan bu pine takılı. Stok fanın kablosunu çıkartıp yeni işlemci soğutucuyu da aynı yere mi takmam gerekiyor? Ve eğer RAM'e temas ederse RAM'i hangi yuvaya almam gerekiyor. 1x8GB RAM kullanıyorum. Son olarak işlemci soğutucuyu hangi yöne doğru takmalıyım? Fan kısmı egzoz fanın olduğu tarafta mı olmalı yoksa ön tarafta mı olmalı?

Aynı boyutta olur. Standarttır. Üzerinde CPU_FAN yazdığını görebilirsiniz. Yeni soğutucunuzun fanını oraya takmalısınız.
Soğutucu RAM'e çarparsa 90 derece döndürerek takabilirsiniz.

90 derece döndürdüğümüzde fan kısmı üst tarafta ya da alt tarafta kalıyor. O şekilde diğer fanlara çarpma olasılığı var. Ram'i yer değiştirmem mümkün değil mi?
Pin aynı yere gelecek. Fan kasanın ön tarafına bakacak.

Bende öyle diye düşünmüştüm mantıken fakat ram'e çarparsa eğer ram'i hangi slot'a takmam gerekiyor?

Bende öyle diye düşünmüştüm mantıken fakat ram'e çarparsa eğer ram'i hangi slot'a takmam gerekiyor?
Anakart kitapçığınıza bakmanız lazım. Tek bellek olunca nereye taktığı bence fark etmemeli. Dizüstü bilgisayarımda 2 slot var tek RAM kullanırken ikisine de tek tek taktığımda fark etmiyordu. Kesin bir şey için anakart kitapçığına danışılmalı.
O şekilde diğer fanlara çarpma olasılığı var. Ram'i yer değiştirmem mümkün değil mi?
Genelde RAM'e çarpıyorsa o şekilde çeviriyorlar. O yüzden dedim.

RAM Belleği herhangi bir slota takabilirsiniz, şu anda tek kullandığınız için fark etmiyor. Ayrıca yeni soğutucunun takılış videosunu izleyin derim. Daha net bilgi sahibi olursunuz.

Baya bi kaynaktan izledim. Benim için önemli olan hangi pin'e takılacağıydı. O da aynı pin'e takılıyormuş zaten. Sorun yok. Teşekkür ederim.

Son olarak, atıyorum işlemci ısısı artıyor ya stok fan da ona göre hızlanıyor yavaşlıyor. Yine bu aynı pin'e taktığımda bu olay devam edecek değil mi, aynı rpm'de dönmeyecek? @Vavien.

Ram için bi kitapçığa bakayım ben. Eğer çarpıyorsa da ram'in yerini değiştiririm direkt olarak. Ram yeri değiştirdiğimde veya yeni CPU soğutucu taktığımda BIOS v.s'den yeni bi ayar yapmam gerekecek mi yoksa tak çalıştır direk kurup kullanacak mıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…