İşlemci soğutucusunu tam oturtmadan kullanmak

yılmazahmet

Hectopat
Ben işlemcinin fanının ayaklarını kırmışım fark etmeden.
Yani fan oturmadan bilgisayarı biraz kullandım.
Bi hafta sonra PC'yi başlattığımda ekrana görüntü vermiyordu ve başlangıçtaki sesi vermiyordu. Fanın ayaklarını taktım ama bi fayda etmedi. İşlemciyi yakma ihtimalim ne kadar olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci yanmış olma ihtimali yüksek olabilir. Nedeniyse işlemciler her daim bir elektrik geçişi olduğu için çok fazla ısınırlar ve anlık olarak bu ısıyı atmaları gerekir ama sizin soğutucunuzun oturmamasından dolayı işlemci gitmiş olabilir. Diğer bir ihtimal pek gelmiyor ama soketi uyumlu başka bir işlemci bulup takarak sorunun kaynağını bulabilirsiniz.

İşlemci yanmış olma ihtimali yüksek olabilir. Nedeniyse işlemciler her daim bir elektrik geçişi olduğu için çok fazla ısınırlar ve anlık olarak bu ısıyı atmaları gerekir ama sizin soğutucunuzun oturmamasından dolayı işlemci gitmiş olabilir. Diğer bir ihtimal pek gelmiyor ama soketi uyumlu başka bir işlemci bulup takarak sorunun kaynağını bulabilirsiniz.
Hiç zannetmiyorum. G3240 işlemcinin üstüne çok ince macun sürdüğüm için soğutucuya temas etmiyordu. BIOS'da 80 derecelere geldiğini gördüm. Kısa bir süre sonra kendini kapattı. Benzer şekilde LGA775 soketlerde de işlemci çok ısınınca kendini koruması için sistemi kapatır. Veya soğutucu olmadığı için sistem Boot etmez.

Hiç zannetmiyorum. G3240 işlemcinin üstüne çok ince macun sürdüğüm için soğutucuya temas etmiyordu. BIOS'da 80 derecelere geldiğini gördüm. Kısa bir süre sonra kendini kapattı. Benzer şekilde LGA775 soketlerde de işlemci çok ısınınca kendini koruması için sistemi kapatır. Veya soğutucu olmadığı için sistem Boot etmez.
Konu sahibi 1 hafta kullandım diyor. Sence korumak için mi kapatmıştır. He eğer öyleyse de (ki olma ihtimali düşük) arkadan PSU gücünü aç kapat yaptığında sistem normale dönecektir. Bay genius (!)

Konu sahibi 1 hafta kullandım diyor. Sence korumak için mi kapatmıştır. He eğer öyleyse de (ki olma ihtimali düşük) arkadan PSU gücünü aç kapat yaptığında sistem normale dönecektir. Bay genius (!)
Ben kendi deneyimimi paylaştım ve doğruluğuna eminim. Aksi bir görüşün varsa dalga geçmek yerine lütfen kanıtla ki yanlış bildiğimizi düzeltelim. Fan ayakları kırıldıktan sonra 502 gibi yapıştırıcılarla bir süre idare edebilmek mümkün. Ancak sağlıklı ve kalıcı çözüm olmayabilir. İşlemci soğutucusu değiştirildiğinde sorunu çözülecektir.

Bilgisayar bozulduğundan beri açmadım bilgisayarı. Ve şimdi fanın ayaklarını değiştirdim tam taktım ama sorun aynı. Ve bide eskiden başlarken verdiği sesi şimdi vermiyor.
Peki anakartta sorun olma ihtimali varmı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı