İşlemci Soğutucuyla Beraber Yerinden Çıktı

IV. Baldwin

Hectopat
Arkadaşlar Ryzen 2700x stok fanı montaj yaptım ve AMD yazızı aşağı doğru baktığı için tekrar çıkaracağım derken takılı olan işlemci soğutucuyla birlikte çıktı. Acaba işlemcinin pinlerine zarar gelmiş midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevaplarınız için çok sağolun, işlemciyi fandan güzelce ayırdım altına baktım bir sorun yok gibi soketede ilk başta yaptığım gibi sorunsuz taktım ama biraz termal macun dağıldı pine inmedi üst-yan tarafa biraz bulaşmış kağıt ile oraları temizledim sadece beyazlık kaldı kenarlarda umarım oralardan zarar gelmez, herhalde en son bios ekranında bir sorun olup olmadığını anlarız.
Çıkarırken soğutucunun kilidini açtınız mı acaba?
Evet, kilidini açmıştım.

Aynı şey geçenlerde benim de başıma geldi. Kilidi açmadan fanla beraber çıktı işlemci. Daha sonra fön makinesiyle biraz ısıtıp çıkarttım. Bir iki tane de pin yamulmuştu. Toplu iğneyle hallettim.

Arkadaşlar Ryzen 2700x stok fanı montaj yaptım ve AMD yazızı aşağı doğru baktığı için tekrar çıkaracağım derken takılı olan işlemci soğutucuyla birlikte çıktı. Acaba işlemcinin pinlerine zarar gelmiş midir?
2 gün önce termal macun bakımı için kasayı açtım soğutucunun kilidini açıp kaldırdığımda işlemciyle yapışık geldi ve maalesef 20 30 tane pin iç içe yamulmuş. Aynısı bana da oldu teknik servise yolladım ama ücretli bile tamir etmediler. 2700x çöpe gitti yeni işlemi alacağım ama aynısı olur diye korkuyorum bende.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı