İşlemci stres altındayken temel hız ve Turbo hızın altında çalışıyor

dokishow

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600, Ryzen 5 3600XT
RAM
8gb 1866mhz
Bir süredir böyle bir problem var fakat göz ardı ediyordum. Laptop kullanıyorum. İşlemcim APU AMD A9-9425 Radeon R5, COMPUTE CORES 2C+3G. İşlemcinin temel hızı 3.10GHz olmasına rağmen herhangi bir oyuna girdiğimde ulaştığı hız 2.80GHz'yi geçmiyor. Daha öncelerde oyun oynarken 3.60GHz'lere kadar çıkıyordu. ThrottleStop yüklemeyi denedim fakat onda da işlemcim desteklenmiyormuş. Yardımcı olabilir misiniz?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Bana sıcaklık biraz fazla geldi, gerçi laptop olduğu için normal olabilir ama termal bakımını uzun süredir yapmadıysan onu yapabilirsin.

Bana sıcaklık biraz fazla geldi, gerçi laptop olduğu için normal olabilir ama termal bakımını uzun süredir yapmadıysan onu yapabilirsin.

Bilgisayarın fanının temizliğini düzenli yapıyorum fakat aldığımdan beri asla termal macun değiştirmedim. İşlemci oyundayken sıcaklık 70-80 derece arası değişiyor. Şöyle ucuzundan kaliteli bir termal macun önerebilir misiniz acaba?

Bilindik bir satıcıdan MX-4 alabilirsin. Eğer garip şekilde ucuzsa sahte olma olasılığı yüksek ona dikkat et.
İstiyorsan başka bir konu aç diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olur sana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı