İşlemci tam performans vermiyor

blacktiger5

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektronik-Bilgisayar-Tamir
Arkadaşlar işlemci oyun oynarken sabit kalıyor 3.40 GHz'de oyundan çıkınca masaüstüne gelince 3.60GHz kadar çıkıyor neden böyle oluyor?
Tam yükte nasıl çalışır? Ani FPS kaybı yaşıyorum her oyunda sabit kalmıyor.

Donanım:

H81M-K DDR3 anakart
i5 4570 işlemci
8 GB 1600 MHz RAM
GTX 750 1 GB ekran kartı
120 GB SSD Windows 10
1 TB hardisk

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    833,7 KB · Görüntüleme: 239
  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleme:
Arkadaşlar işlemci oyun oynarken sabit kalıyor 3.40 GHz'de oyundan çıkınca masaüstüne gelince 3.60GHz kadar çıkıyor neden böyle oluyor?
Tam yükte nasıl çalışır? Ani FPS kaybı yaşıyorum her oyunda sabit kalmıyor.

Donanım:

H81M-K DDR3 anakart
8 GB 1600 MHz RAM
GTX 750 1 GB ekran kartı
120 GB SSD Windows 10
1 TB hardisk
İşlemciler genelde Turbo frekansa tek çekirdek ile çıkabilirler. Oyun tüm çekirdekleri zorluyorsa Turbo frekansın biraz altında çalışması normaldir.

Oyun içindeki ısı değeri çok yükseliyorsa, işlemci performanstan kısıyor olabilir. Oyun için değerleri paylaşırsan iyi olur.
ısı değerlerim ara sıra kasma oluyor drop yaşıyorum kitleniyor fps düşüyor sonra yükseliyor
İşlemciler genelde Turbo frekansa tek çekirdek ile çıkabilirler. Oyun tüm çekirdekleri zorluyorsa Turbo frekansın biraz altında çalışması normaldir.
herşeyi yaptım a dan z ye bir çözüm yok kasmadan donmadan oyun oynamak için :)
3.60 GHz frekansına tek çekirdekte çıkabiliyor. Oyunlar çoklu çekirdek kullandığı için, çoklu çekirdekte en fazla 3.40 GHz hızına çıkabiliyordur. Problem yok yani.
3.40 ghz den yukarı oyun mu izin vermiyor ama tam yükte zorlanıyor belli ki 3.60 ghz olsa düzelebilir belki :)

Dosya Ekleri

• Ad11sız.png
    Ad11sız.png
    618,6 KB · Görüntüleme: 155
  • Ads111ız.png
    Ads111ız.png
    621,2 KB · Görüntüleme: 135
@blacktiger5 İşlemcin 4 çekirdek de aktifken en fazla 3.4GHz hıza çıkabilir. İşlemci ile alakalı bir durum. Boştayken 3 çekirdeği kapatarak yani sadece tek çekirdeği kullanarak 3.6GHz hıza çıkabiliyor.
anladım güzel bir açıklama oldu,yapıcak birşey yok o zaman ben sadece hafif ani kasmayı ortadan kaldırsam bir tık üste çıksa sistem sorun kalkıcak ona çözüm arıyorum

Anladım güzel bir açıklama oldu, yapacak bir şey yok o zaman ben sadece hafif ani kasmayı ortadan kaldırsam bir tık üste çıksa sistem sorun kalkacak ona çözüm arıyorum

RAM'den dolayı olabilir. 1 tane daha 8 GB RAM alıp düzelebilir. Eğer alamıyorsanız size tavsiyem Mem Reduct programı kurun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı