İşlemci TDP'si yükselirse ne olur?

micheal owen

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, işlemcilere dair hiçbir bilgim yok sayılır, ben i5 11400F kullanıyorum. i5 11400F 65W'ta çalışabiliyordu. Ben kule tipi soğutucu aldım. Şu anda yük altında 100 110W'lara kadar çıkabiliyor, bunun soğutma dışında performans açısından bir faydası var mıdır?

Sistemim
i5 11400F
RX 6750 XT
2x16 GB RAM
H510M-A Pro

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam, işlemcilere dair hiçbir bilgim yok sayılır, ben i5 11400F kullanıyorum. i5 11400F 65W'ta çalışabiliyordu. Ben kule tipi soğutucu aldım. Şu anda yük altında 100 110W'lara kadar çıkabiliyor, bunun soğutma dışında performans açısından bir faydası var mıdır?

Sistemim
i5 11400F
RX 6750 XT
2x16 GB RAM
H510M-A Pro
Belirtilen 65W TDP değeri işlemcinin çektiği veya kullandığı elektiriği ifade etmiyor tam olarak. İşleyişte kabaca tükettiği elektriğin ısısal terimi gibi denebilir, kısaca o değere göre ne tarz bir soğutma ihtiyacınız olduğunu anlıyorsunuz. Bazı soğutmalarda da zaten "100W TDP" filan diye pazarlama yaparlar.

İşleyişe geldiği zaman zaten çoğu CPU ve GPU bu TDP'ye uymaz, güç tüketimi olarak.

İyi bir soğutmanın faydası, işlemcinin daha yüksek hızlarda stabil çıkabilmesi ve daha az ısı üretmesi ile beraber daha az ses kirliliği oluyor. 80 derece işlemci patlamasa bile tüm kasayı ve odayı soba gibi ısıtır, arada frekansı git gel yapabilir.

Detaylı bilgi için:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı