Arkadaşlar yakın zamanda Intel i7 7700K işlemcimi aşırı ısınma problemi sebebiyle AMD Ryzen 5600G ile değiştireceğim. haliyle anakartın da değişmesi lazım. Bu değişim sonrasında sırası ile neler yapmam lazım?
Intel'den AMD'ye gectigin icin yonga setini de degismen lazim ben bilgisayar toplamaktan pek anlamam ama AMD icin AM4 uyumlu anakartlardan alman lazim.
Bana kalırsa 7700kdan 5600G'ye geçmek yerine güzel bir soğutucu almak çok daha mantıklı. İşlemciniz iyi bir işlemci yaptığınız işe değmez.
İllaki yapacaksanız da pek bir şey yapmasanıza gerek yok anakart ve işlemciyi satacak, ardından yeni işlemci ve anakart alacaksınız. Kasaya montajını yapıp güle güle kullanacaksınız.
Harici ekran kartın varsa apu almanın ne mantığı var onun yerine 5600x almak daha mantıklı. Anakart olarak overclock yapacaksan b550, yapmayacaksan b450 alabilirsin.
Sıfırdan format atman lazım kanka. Yeni bir islemci yeni bir anakartı sisteme tanıtman icin bu gerekli. Öteki turlu Intel islemciyi tanıyan sistemde AMD islemci sorun oluşturur.
Format atmadan Windows keyinizi de bir yere not alın, anakart değiştikten sonra format atınca Windows'unuz otomatik etkinleştirilmiyor çünkü, manuel key girmeniz lazım.
AMD sistemden Intel kasaya geçtim SSD hariç tüm parçalar değişti. Sistem hiçbir ayar yapmadan direk kendisi açıldı. Zaten win10 her şeyi tanıyıp ona göre ayarlamaları yapıyor. Format isteğe bağlı şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
Bana kalırsa 7700kdan 5600G'ye geçmek yerine güzel bir soğutucu almak çok daha mantıklı. İşlemciniz iyi bir işlemci yaptığınız işe değmez.
İllaki yapacaksanız da pek bir şey yapmasanıza gerek yok anakart ve işlemciyi satacak, ardından yeni işlemci ve anakart alacaksınız. Kasaya montajını yapıp güle güle kullanacaksınız.
Harici ekran kartın varsa apu almanın ne mantığı var onun yerine 5600x almak daha mantıklı. Anakart olarak overclock yapacaksan b550, yapmayacaksan b450 alabilirsin.