İşlemci ve Anakart Uyumu Nasıl Anlanır?

library

Hectopat
Daha fazla  
Selam millet. Hemen sorularıma geçeyim, hepsine tek tek cevap verirseniz sevinirim.
1- İşlemci ve anakart uyumu sadece 1150 soket, yani soketlere bakılarak mi uyumlu oluyor ?
2- Eger öyle uyumlu oluyorsa 1150 soketli bir anakarta i3 i5 i7 fark etmeden takabilir miyiz yeter ki soketleri mi ayni olacak ?
3- Ben Vatan'dan rastgele bir anakarta baktim ve ozelliklere geldigimde islemci teknolojisi vardi orda core i3 yaziyordu. Yani o anakartta sadece i3 mu takilir ? ( Anakart soketi 1150)
Cevaplarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim genelde işlencinin sonunda yazar. Mesala intelde 1150 1155 gibi. AMD de AM3+ gibi. tabi bunlar farklı oluyor. Sonra anakart özelliklerine baktıgında orada intel destekliyse 1150 soket , amd ise AM3+ .... vs vs. daha çok var tabi. İşlemcide yazan soket no larını anakarta uyduruyorsun olay bu. Soketlerde Şöyle;

İntel de:

1150 Soket
1155 Soket
2011 Soket Bu arada bunlar bir nebi bacak sayısı. İçlemcinin altındaki tırtıkların sayısı :)

Amd de:

AM3+
FM2
FM2+
938
940

Anakartın sonrarına doğru 1150 veya AM3+ veya FM2 vsvs artık neyse yazar. Ona uyumlu işlemci alır takarsın. Umarım anlatabilmişimdir.. :)

Selam millet. Hemen sorularıma geçeyim, hepsine tek tek cevap verirseniz sevinirim.
1- İşlemci ve anakart uyumu sadece 1150 soket, yani soketlere bakılarak mi uyumlu oluyor ?
2- Eger öyle uyumlu oluyorsa 1150 soketli bir anakarta i3 i5 i7 fark etmeden takabilir miyiz yeter ki soketleri mi ayni olacak ?
3- Ben Vatan'dan rastgele bir anakarta baktim ve ozelliklere geldigimde islemci teknolojisi vardi orda core i3 yaziyordu. Yani o anakartta sadece i3 mu takilir ? ( Anakart soketi 1150)
Cevaplarinizi bekliyorum.

1. Anakart ve işlemci uyumunu soketlere bakarak uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  2. Öncelikle anakartı amd veya intel platformlarından birini seçmekle başlayın daha sonra soket yapısını seçip anakartı belirledikten sonra anakartın üreticisinin sitesinden işlemci uyumluluk kısmından daha fazla teknik bilgi edinebilirsiniz.

ornek.jpg

Beyler yani 1150 soket olsun hepsi takilir diyosunuz yani i3 veya i5 ozelliklere bakipta islemci teknolojisinde i3 yazana ha buna sadece i3 uyuyorkus diye bi dunya yok dimi beyler yeter ki soketler ayni olsun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı