İşlemci ve anakartın yandığı nasıl anlaşılır?

SintEagle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Geçtiğimiz aylarda sistemimde arıza meydana geldi, ASUS 6830 masaüstü bilgisayar kullanıyorum, anakartım tam hatırlamıyorum ama H61 sanırım işlemci ise i7 2600. Neyse olay şudur ; aralık ayında internetle ilgili bi problem yaşadım, arkadaşımda düzelticem diye yola çıktı ve ağ bağlantısını sildi bende sistemi geri yükledim fakat yüklemeden sonra açılırken bir sorun oldu yeniden başlattım Windows ekranına gelince kapandı. Sonra format attım 15-20 dk sonra yine aynı şey oldu bi daha format attım 1 saat sonra yine aynı şekilde oldu, yakınlarda bir internet kafeye götürdüm adam öğlen gelir dediler bıraktım bende 1 gün kaldı orda PC ertesi gün gittim adam bilgisayar bizde hiç açılmadı anakartın veya işlemcin yanmış dedi, şimdi ben hangisinin yandığını nasıl anlayacağım.

Bu arada format attıktan sonra fanlar aşırı hızlı ve gürültülü şekilde dönmeye başlamıştı onunla bağlantısı olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle format ile işlemci veya anakart yandığını ilk defa duyuyorum. İnternet kafe sahibi işten anlamadığı açıkça ortada. İnternet kafe yerine en yakın servise götürmeyi deneyebilirsin. Büyük ihtimal o arza ya harddiskinden veya ekran kartından kaynaklı.

Öncelikle format ile işlemci veya anakart yandığını ilk defa duyuyorum.İnternet kafe sahibi işten anlamadığı açıkça ortada.İnternet kafe yerine en yakın servise götürmeyi deneyebilirsin.Büyük ihtimal o arza ya harddiskinden veya ekran kartından kaynaklı.

Ekran kartından olduğunu zannetmiyorum çünkü anakarttan da görüntü alamadım 2. fotmattan sonra.

Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Geçtiğimiz aylarda sistemimde arıza meydana geldi, ASUS 6830 masaüstü bilgisayar kullanıyorum, anakartım tam hatırlamıyorum ama H61 sanırım işlemci ise i7 2600. Neyse olay şudur ; aralık ayında internetle ilgili bi problem yaşadım, arkadaşımda düzelticem diye yola çıktı ve ağ bağlantısını sildi bende sistemi geri yükledim fakat yüklemeden sonra açılırken bir sorun oldu yeniden başlattım Windows ekranına gelince kapandı. Sonra format attım 15-20 dk sonra yine aynı şey oldu bi daha format attım 1 saat sonra yine aynı şekilde oldu, yakınlarda bir internet kafeye götürdüm adam öğlen gelir dediler bıraktım bende 1 gün kaldı orda PC ertesi gün gittim adam bilgisayar bizde hiç açılmadı anakartın veya işlemcin yanmış dedi, şimdi ben hangisinin yandığını nasıl anlayacağım.

Bu arada format attıktan sonra fanlar aşırı hızlı ve gürültülü şekilde dönmeye başlamıştı onunla bağlantısı olabilir mi ?

Yanmış olsa hiç görüntü alamazsınız hocam.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı