İşlemci ve Chipset uyum tablosu

Minsnicterb

Megapat
İşlemci ve Anakart uyumlarını gösteren tablo yada bilgileri nasıl öğrenebilirim? Herkes şu işlemci için şu Chipset diyor neye göre neden ediniyorlar bu bilgiyi. Hem AMD hem İntel için cevaplanırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce işlemci seçmen gerekir , bunlar : intel ve amd' dir. Gücü , hızı , fiyatı sana kalmış. Daha sonra anakartlar da intel ve amd desteği olarak 2 ' ye ayrılır. Seçeceğin anakart modelinin kendi sitelerinde hangi işlemcileri kaç gb ram destekledikleri yazıyor. Mesela ben intel seçtim. Sonra i3-i5-i7 serisi vardı. Fiyat olarak en uygun i3 serisi idi. Ben i3 4160 ' ı seçtim. Intel işlemci uyumlu anakart seçmem gerekiyordu. Kaç usb girişi olsun ; wifi , vga , hdmi girişi olsun mu diye düşünüp seçim yaptım. Olaylar böyle gelişiyor. Takıldığın yer varsa yardımcı olurum.

Kardeşim teşekkür ediyorum. Ama zaten bu konularda bilgim var sadece hazır bir tablo gibi birşey var mı diye sordum. Tek tek araştırdığımda buluyorum tabiki. Ama buda zaman alıyor. Forumlardan sorup bakıp yada Youtube incelemelerden bakıyorum. Amd yada İntel'in kendi sitesinde göremedim. Yani denk gelip yanlış bilgi alsak sorun yaşarız. Sanırım kendim araştırıp tablo yapmak zorunda kalacağım. :(

Yani burada kullanıcıların yorumuna göre kardeş şu Chipset olur buna şeklinde yöneliyor herkes. Bize %100 güvenilir kaynak lazım. Forum kaynakları değil.

Bunun için en iyisi en güncel pc toplama sitelerini kullanmak. Ama ne kadar güncel olup olmadığını veya bazı markaların olup olmadığını bilemezsin...

O yüzden en iyisi am3+ islemciyse am3+ anakart, 1151pin islemciyse 1151pin anakart bakacaksın başka çare yok.

Tabi anakart 1600mhz destekliyorsa ona göre ram seçimi yapıyorsun, Yani adım adım herşey birbirini tamamliyor zaten. Çokta tabloya ihtiyaç duyulacak bir durum yok ki.

Tabloyu hazırlarsan güncel tutmanı da rica edeceğim :)

%100 güvenilir kaynak için 2 tane ayriyeten site ziyaret edersin, Yine hatalı seçim yaparsan da artık iade edersin yapacak bir şey yok :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı