İşlemci ve ekran kartı 79 dereceye ulaştı

Yer
Keçiören/Ankara
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum ve şu an hava sıcaklığı 38 derece. İşlemci ve ekran kartını yeni aldığım için macunu yeni, sorun olduğunu düşünmüyorum. Genelde işlemci sıcaklığım maksimum 60'ı görürdü. 38° havada 79 derece normal midir?

Eğer o değeri aşmıyorlarsa kabul edilebilir değerler. Sizin de söylediğiniz gibi havalar çok sıcak dolayısıyla kasanın fazladan ısınması normal. Kasa yapınıza bağlı olarak 1-2 kasa fanı alırsanız faydası OLABİLİR(kesin değil). Ya da işlemcinize bu forumda defalarca önerilmiş işlemci soğutucularından alarak en azından işlemci tarafındaki ısıyı azaltabilirsiniz.

Eğer o değeri aşmıyorlarsa kabul edilebilir değerler. Sizin de söylediğiniz gibi havalar çok sıcak dolayısıyla kasanın fazladan ısınması normal. Kasa yapınıza bağlı olarak 1-2 kasa fanı alırsanız faydası OLABİLİR(kesin değil). Ya da işlemcinize bu forumda defalarca önerilmiş işlemci soğutucularından alarak en azından işlemci tarafındaki ısıyı azaltabilirsiniz.
O derecelerde kalıyor hocam. İşlemci soğutucusu olarak da SE- 214 XT kullanıyorum. Buradan tavsiye eden bir arkadaş sayesinde almıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı