Oyunlarda böyle olması normal. Termal macun ve temizliği uzun zaman önce yaptıysanız tekrar yapmanızı öneririm ancak yeni yaptıysanız bunlar normal değerler. Bir de Undervolt öneririm notebookda -0.135V kısabildim ve 8 derece oynadı.
Stock soğutucu ise normal. Ama burda sorunlu olan anakart. CPB ayarlarını BIOS'dan kapatırsanız sorununuz büyük oranda çözülür. Çok fazla sıcaklık farkı oluyor. Bunun nedeni gereksiz verilen voltaj.
Stock soğutucu ise normal. Ama burada sorunlu olan anakart. CPB ayarlarını BIOS'dan kapatırsanız sorununuz büyük oranda çözülür. Çok fazla sıcaklık farkı oluyor. Bunun nedeni gereksiz verilen voltaj.
Yaptım doğrudur lakın MHz hızı düştü 3600 oldu. Şimdilik sorun değil. O ayrı mesele brom RTX 2060 Super 67-70-75'e dereceye kadar çıkıyor. Fanı 100 yaptım. Ama gıcırtılı ses çıkartıyor ekran kartından kaynaklı bir sorun mu yoksa hız 100 olduğu için mi?
yaptım doğrudur lakın mhz hızı düştü 3600 oldu şimdilik sorun değil o ayrı mesele brom rtx 2060 super 67-70-75 e dereceye kadar çıkıyor fanı 100 yaptım ama gıcırtılı ses çıkartıyor ekran kartından kaynaklı bir sorun mu yoksa hız 100 olduğu için mi
Fan hızından kaynaklı olarak ses yapması gayet doğaldır. Gıcırtılı olması ürününüze ait bir durum gibi geldi. Gigabyte diğerlerine nazaran bir tık daha sesli fan yapısına sahip. 3,6 Ghz şuan ve önümüzdeki yıllar için çok çok yeterli. Kaldı ki önemli faktör ekran kartı olduğundan dolayı için rahat olsun. İleride maddi durumlar iyi olursa soğutucu+overclock yapılabilir. Bu ayardan sonra genel olarak hem işlemcinin hem de ekran kartının sıcaklıkları düştü değil mi?
Fan hızından kaynaklı olarak ses yapması gayet doğaldır. Gıcırtılı olması ürününüze ait bir durum gibi geldi. Gigabyte diğerlerine nazaran bir tık daha sesli fan yapısına sahip. 3,6 Ghz şuan ve önümüzdeki yıllar için çok çok yeterli. Kaldı ki önemli faktör ekran kartı olduğundan dolayı için rahat olsun. İleride maddi durumlar iyi olursa soğutucu+overclock yapılabilir. Bu ayardan sonra genel olarak hem işlemcinin hem de ekran kartının sıcaklıkları düştü değil mi?
düştü evet ben 3.9 ghz e ye ayarladım en fazla en fazla 70 e çıkıyor işlemci gayet iyi stock soğutucu olarak yaza kadar soğutucu alırım ekran kartı biraz fazla ısınıyor o biraz canımı sıktı en fazla 77 derece oluyor ekran kartı gıgabyte iyi yapmamış soğutmayı egzoz fanı var sıvı soğutma alana kadar 2 tane daha alırım fan teşekkürler bilgi için tekrardan teşekkür ederim
düştü evet ben 3.9 ghz e ye ayarladım en fazla en fazla 70 e çıkıyor işlemci gayet iyi stock soğutucu olarak yaza kadar soğutucu alırım ekran kartı biraz fazla ısınıyor o biraz canımı sıktı en fazla 77 derece oluyor ekran kartı gıgabyte iyi yapmamış soğutmayı egzoz fanı var sıvı soğutma alana kadar 2 tane daha alırım fan teşekkürler bilgi için tekrardan teşekkür ederim
Kasanın içine yayılan (işlemcinin sıcaklığından ötürü) sıcak hava dalgası direkt olarak ekran kartı sıcaklığına yansıyor. Bu ekran kartında 3-5 derece kadar farkediyor. O değerler sorun değil aslında dert etmeyin. Sıvı soğutma veyahut kule tipi soğutmaya geçiş ekran kartı ve anakart sıcaklığını da düşürecektir.
Corsair Carbide Spec Delta RGB 3 önde 1 arkada bir tane de üste(ben ayrı aldım )olmak üzere kasada 5 fan var 2 egzoz fanı 3 ise önde ama işlemci hızını ayarladım sorun kalmadı lakın ekran kartı en fazla 79 oldu galiba stock fan ekran kartına vurduğu için di 85 oluyordu şu an 79 bazı oyunlarda 77 buluyor
Windforce soğutması kötü diyorlar tam bilemedim.