İşlemci ve Ekran Kartı Seçimi

Gokann123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben ikinci el bir PC alacağım ve PC'lerde hep i5 2500-2600-4000 versiyonları var. Ben tam hangisi iyi bilmediğimden bunların iyiden kötüye sıralanmasını istiyorum ama site bulamadım. Siz benim için sıralar mısınız? Veya site atar mısınız? GTX 600'den 690, 700'den 790, 900'dan 990'a iyiden kötüye sıralarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar ben ikinci el bir PC alacağım ve PC'lerde hep i5 2500-2600-4000 versiyonları var. Ben tam hangisi iyi bilmediğimden bunların iyiden kötüye sıralanmasını istiyorum ama site bulamadım. Siz benim için sıralar mısınız? Veya site atar mısınız? GTX 600'den 690, 700'den 790, 900'dan 990'a iyiden kötüye sıralarsa sevinirim.
Öyle bir site varsa alayım bir dal bende.

Ekran kartında en soldaki rakam arttıkça, sana seri yükseldiğini gösterir. Rakam ne kadar yüksek ise o kadar iyidir. Piyasada şuan Nvdia olarak en yüksek 1000 serisi var (1060,1070 vs.). Soldan ikinci rakam ise seviyesini gösterir. 0-9 arası değişir.

0-4 giriş seviyesi

5-6,7 orta seviye

8-9 üst seviye olarak sınıflandırabiliriz.

İşlemciler ise en soldaki rakam arttıkça daha yeni bir işlemci olduğunu gösterir.

GTX 6xx serisi sonra sen nerede 9 rakamı gördün? 7 orta değil üst seviyedir. En iyisi kartların testlerini izleyip öyle karar vermek. Bir süre ilgilenince anlarsınız zaten.
Ayrıca senin dediğine göre i7 920 işlemci 8700 veya R5 1600'den daha yeni öyle mi?

GTX 6xx serisi sonra sen nerede 9 rakamı gördün? 7 orta değil üst seviyedir. En iyisi kartların testlerini izleyip öyle karar vermek. Bir süre ilgilenince anlarsınız zaten.
Ayrıca senin dediğine göre i7 920 işlemci 8700 veya R5 1600'den daha yeni öyle mi?
Arkadaşın söylediği işlemcilere göre detaya girmeden söyledim, daha çok detaylandırılabilir. Ekran kartlarını AMD ve Nvidia ortak alarak genel bir değerlendirme yaptım.

Yeni bir sistem topluyorsan o bahsettiklerin hepsi çöp. Bütçeni belirt yardımcı olalım. Ayrıca Technopat Youtube kanalındaki PC toplama videolarını izleyerek bilgilenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı