İşlemci ve ekran kartı termal macunu ne kadar sürede bir değiştirilmeli?

cansuwx

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı: ASUS TUF Gaming 9070XT.
İşlemci: R7 7800x3D.

Hiçbir bilgim yok, hazır montajlı sistem adım ince hesaptan. Sürdüklerini biliyorum ne kadar süre ellememe gerek yok?

1 sene fazla kaciyor bence.

1 sene fazla kaciyor bence.
Ben çok bilmediğimden ne kadar çok yapmam sisteme o kadar çok zarar gelmesi riski demek. Sıvı soğutucu falanda var. Komple sökmem mi gerekiyor, işlemci yerinden çıkacak mı kalacak mı, ne kadar sürülecek ne sürülecek hiçbir fikrim yok iyi araştırmam lazım.

Sadece soğutucuyu sökeceksiniz. İşlemciyi çıkarmanıza gerek yok. Ortasına nokta bıraksanız yeter. Kendi yayılır o.

Sen sistem gelince oyunda sicakliklarina bir bak. Bir 6 ay sonra tekrar bakarsin cok yukselmediyse degistirmezsin.

Sadece soğutucuyu sökeceksiniz. İşlemciyi çıkarmanıza gerek yok. Ortasına nokta bıraksanız yeter. Kendi yayılır o.
Teşekkür ederim sadece sıvı soğutucunun işlemciye takılan kısmını sökmek yeterli sanırım (adını bilmiyorum) temizliği nasıl yapmalıyım hem eski macun hemde genel kasa olarak. Direkt hava tutup geçiyordum eski sistemimde, macun zaten 5 yıl hiç sürmedim ona.

Macunu direkt peceteyle silebilirsin. Kasayida soguk hava ile temizleyebilirsin, sıcak hava vurma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…