İşlemci ve GPU OCCT değerleri aşırı dengesiz

• Konuyu başlatan 6nazmy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 249

6nazmy

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda sürekli bir drop var. Oyunlarda, operada gezerken vs. vs.
OCCT den değerlere baktığımda işlemcinin ve ekran kartının değerleri sıra dağları gibi gözüküyor sebebi ne olabilir?

PSU: Sharkoon 650W
Ryzen 7 5800x3D | MSI B450M-A PRO MAX | Galax 3060-Ti | Corsair 2x16 3600 mhz CL16 | Samsung 980 Pro 1TB + Samsung 850 Evo 500GB | Zoko Amiral DK431 Kasa | Thermalright Frozen Horizon 360mm

Dosya Ekleri

• 1741518467760.png
    1741518467760.png
    70,5 KB · Görüntüleme: 28
Anormal bir durum göremedim.

Anormal bir durum göremedim.
CPU ve GPU değerlerinin böyle sıradağları gibi olması okey mi? bilmediğim için soruyorum
Ani fps düşüşleri ve takılmalar yaşıyorum, ekran kartı ve cpu kullanımı anlık olarak %0 a düşüyor 5-10 saniyeliğine sonra düzeliyor

Bilgisayar boşta ve günlük kullanımda sabit olarak aynı frekansta aynı yükte aynı yoğunlukta çalışmadığı için frekans, çekilen güç ve voltaj değerleri sürekli değişiklik gösterecektir. Normal.

Bilgisayar boşta ve günlük kullanımda sabit olarak aynı frekansta aynı yükte aynı yoğunlukta çalışmadığı için frekans, çekilen güç ve voltaj değerleri sürekli değişiklik gösterecektir. Normal.
Oyun oynarken bu değerlerim hocam. Normalde 500 altına düşmeyen fps im Valorantta 400 ü geçemiyorum şuan ve durmadan drop yiyorum oyunda. R7 5800X3D ve 3060-Ti ile 250 fpslere düşmem normal değil bence

Performansta dengesizlik varsa o zaman evet bir sorun olabilir. Durup dururken mi oldu yoksa bir şey yaptıktan sonra mı (donanım değişikliği, kasa temizliği, bir programı silmek vs.) oldu?

Performansta dengesizlik varsa o zaman evet bir sorun olabilir. Durup dururken mi oldu yoksa bir şey yaptıktan sonra mı (donanım değişikliği, kasa temizliği, bir programı silmek vs.) oldu?
Önceden de oluyordu bu sorun, sonra kendi kendine kalktı ortadan. 4-5 gün önce şalter attı evde ondan beridir böyle. Hatta monitörümün panelini görüyorum yani arkasında ki çizgileri farkedebiliyorum ve görüntüler bulanıklaştı.

Eğer imkan varsa bilgisayarı evin içinde farklı bir sigortaya bağlı faklı bir pirizde rest edebilir misiniz? Elektrikten kaynaklı bir sorunsa eğer ve psu da kaliteli değisle voltajı regüle edemediği için böyle saçam bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.

Eğer imkan varsa bilgisayarı evin içinde farklı bir sigortaya bağlı faklı bir pirizde rest edebilir misiniz? Elektrikten kaynaklı bir sorunsa eğer ve psu da kaliteli değisle voltajı regüle edemediği için böyle saçam bir sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Bende PSU dan kaynaklandığını düşünüyorum açıkçası hocam, çünkü voltaj değerlerinde hep bir sorun var ve elektrik kesintisi sorununu çok yaşadım. Farklı bir sigortadan deneme şansım maalesef yok. Çok eski bir PSU ve kalitesiz yani o dönem çok ucuz diye almıştım, değiştirsem sorun çözülür mü acaba. Ben çok anlamıyorum OCCT den ama genel olarak baktığımızda sanki voltajlarla sıkıntı varmış gibi gözükmüyor mu?

Elektriksel bir sorun olduğunu düşünüyorsak ilk olarak bir UPS yani kesintisiz güç kaynağı almanızı öneririm. Voltaj dalgalanmalarında ve kesintilerde sistemi korur. Eğer pirizden gelen dengesiz voltajdan doalyı bir sorun yaşıyorsanız UPS bu sorunu çözecektir.

Eğer bu sorunu çözmezse düzgün markalı dügün bir PSU almalısınız. PSU voltaj dengeleme ve dağıtma görevini kaliteli olarak yerine getiremiyor olabilir.

OCCT penceresini tam oalrak atar mısınız ben de aynı şekilde bakayım ve karşılaştıralım bakalım voltajdaki ufak dalgalanmalar normal mi değil mi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı