İşlemci ve RAM için overclock nasıl yapılır?

Mehmet Salduz

Kilopat
Aktif olarak R5 5600 işlemci ve Dark Freezer X123 kule tipi soğutucu var RAM olarak da 8x2 mushkin redline lumina 3600 MHz var. Şimdi ben hiç BIOS'tan falan ayar yapmadım. Ayarlar nasıl bilmiyorum pek anlamıyorum. CS2 oyuncusuyum ve FPS arttırmak için overclock ya da farklı bir performans işlemi olarak ne yapmam lazım?

Anakartin nedir? MSI anakartlarda Memory Try It! ozelligi var, onceden hazirlanmis RAM overclock ayarlarindan secmeni sagliyor. Manuel olarak ugrassan onlardan biraz daha iyisini yapabilirsin muhtemelen ama emin ol ugrasmaya degmez.

CPU olarak da PBO'yu guc limitlerini kaldirip acmak yeterli, yine bu da Memory Try It! gibimsi, tam olarak limitleri zorlamaz ama yeterince yaklasir.

RAM'leri OC yapmak çok bir kazanım sağlamaz oyun konusunda. Soğutucun ise işlemciyi OC yaparsan soğutamayabilir, bence hiç girişme bu sistemle OC işine. Soğutucu değişirim dersen de Youtube'a anakart + işlemcini yazarsan OC konusunda kaynak video'lar karşına çıkabilir.

ASRock B550M HDV var PBO ne oluyor hiç bilmiyorum onu nasıl yapacağız yani 30 40 FPS bile yeterli benim için biraz araştırdım FPS oyuncuları manuel ayar mı ne varmış onu yapmak mantıklıymış sanırım.

Ama CS2 de deathmatchta bile 100-150 FPS alıyorum yani anlamadım ekran kartımda RX6600 daha fazla performans almam gerekiyor.

Ama CS2 de deathmatchta bile 100-150 FPS alıyorum yani anlamadım ekran kartımda RX6600 daha fazla performans almam gerekiyor.

Format atıp temiz kurulum yapmanı öneririm, o sistemle aldığın FPS bana da düşük geldi, tüm driver'ları güncel şekilde kurarsın tekrardan.

30-40 hayal, unut 5-10 hadi 15 FPS fazla alabilirsen sukret. Yani ugrastigina cok da degmez.

BIOS'da PBO ya da Precision Boost Overdrive menusunu bulup ekran goruntusu atar misin? Ayrica Re-Size BAR acik mi? Degilse onu kesinlikle ac. Windows'ta AMD Software'dan kontrol edebilirsin.

Hocam resize bar intel için olan bir şey değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…