İşlemci ve RAM yok olarak gözüküyor

Aida64 gibi uygulamalarda İşlemci ve RAM gözüküyor. Yazılımsal bir hata olamaz mı?

AIDA64 gibi uygulamalarda işlemci ve RAM gözüküyor. Yazılımsal bir hata olamaz mı?

Bundan dolayı soruyorum zaten, Windows bazen "eşeklik" yapabiliyor. Son 3 gün içerisinde bir uygulama indirdiyseniz Windows'un donanım algılamada kullandığı wmic komudunu devre dışı bırakmış olabilir. Mesela Valorant'ın anti-cheat yazılımı Zentimings'in bazı RAM zamanlama değerlerini okumasını engelliyordu. Güvenli modda iken görünürse hizmetlerden kaynaklıdır.

Güvenli Moda girip baktım. Yine aynısıydı. Değişen bir şey yok. Sistemde virüs olma ihtimali var mı? KVRT ile Defender ile taramıştım lakin temiz çıktı. Yine de bir şüphem var.

Güvenli moda girip baktım. Yine aynısıydı. Değişen bir şey yok.

O kısımda görünmemesinin aslında performansla alakası yok, muhtemelen placebo fakat yeni user account oluşturarak deneyebilirsiniz.
CMD'yi yönetici olarak açın,
net user administrator /active:yes yazın,
Daha sonra Windows başlatma menüsüne girin orada eğer mevcut kullancının bir fotoğrafı yoksa gri bir yüz görünecek biliyorsunuzdur ona tıklayınca hesaba koyduğunuz ad çıkacak ona basıp giriş yapın, tekrar bakın. Düzelmezse başka çözüm ararız, düzelirse user account ile ilgilidir, useraccount swaplememiz gerekecek.

Güvenli Moda girip baktım. Yine aynısıydı. Değişen bir şey yok. Sistemde virüs olma ihtimali var mı? KVRT ile Defender ile taramıştım lakin temiz çıktı. Yine de bir şüphem var.

Muhtemelen malware yok hocam, Windows bayılıyor kendini bozmaya ondandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…