Merhaba. Başlıkta görüldüğü üzere işlemci ve RAM'lerime OC yapmak istiyorum. Eskiden hâli hazırda ikisinde de OC vardı fakat dün anakartımda CPU hata ışığının yanması yüzünden bir takım şeyler yaptım ve BIOS ayarlarımı vs. sıfırlamak zorunda kaldım. Dün aldığım CPU hatası sonrası OC yapmaya kalkmak akıl kârı mıdır bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum.
Öncelikle bir şey sorabilir miyim kullanıcı adın tanıdık geliyor da. Diğer kırmızılı forumdan ban yedin mi? Eğer ban yediysen orada bana yine bu konuda yardım etmiştin sen.
Bunları girip gelir misin? Olmaz ama yine de söyleyeyim, ekran gelmezse anakartın üzerinde bulunan JBAT1 yazan yerdeki 2 pine 2-3 saniye tornavida değdirerek BIOS sıfırlayabilirsin.
Daha sıkı gecikmeler illaki yapılır ama o kadar gerek yok.
Yine bu ayarı gir ama DRAM Voltage'i 1.5V yap ve tRP'yi 14 yap. Bu arada bence 3666 kullanmaktansa 3600 kullan. 3666 olmasından ötürü de problem yaşamış olabilirsin. Zen 2'de 3666-3733 çok nadirdi.
Yine bu ayarı gir ama DRAM Voltage'i 1.5V yap ve tRP'yi 14 yap. Bu arada bence 3666 kullanmaktansa 3600 kullan. 3666 olmasından ötürü de problem yaşamış olabilirsin. Zen 2'de 3666-3733 çok nadirdi.