İşlemci yandı ne yapılmalı?

Çepnii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar dün bir konu açmıştım direkt görüntüm gitti diye. Sorunun işlemcinin yandığını bulmuştum deneyerek, işlemciyi N11 üzerinden Aptek teknoloji adında bir yerden satın aldım. Onlar da işlemciyi ‘Destek Bilişim' adında bir yerden tedarik etmişler bu mağazayı Google'da arattığımda yenilenmiş cep telefonları ve bilgisayarları gibi şeyler yazmakta işlemcim 2. el mi veya yenilenmiş mi? İşlemci gibi bir parça yenilenmez ama 2.el olabilir mi? Bir de tray aldım ben yüksek ihtmalle AMD'ye bile ulaşmayacak kendileri halledecek. İşlemci geldiğinde ne macun vardı üstünde ne çizik ne parmak izi tertemizdi ama endişeleniyorum o yenilenmiş şeyini gördüğümde bilsem almazdım zaten. İşlemcinin de 1 ay içinde bozulması bu durumda daha çok tedirgin etmeye başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemci macununu sürmeden mi bilgisayara taktın?

İşlemci macununu sürmeden mi bilgisayara taktın?
Sürdüm, zaten deepcool ak400 de aldım soğutucu onun altında da vardı azıcık, sıcaklık değerleri en çok 67 dereceyi gördüm, 63 dereceyi geçmiyordu zaten.

Arkadaşlar bir şey daha fark ettim az önce işlemcimde SMD kapasitörlerin üst taraftaki 2 si yok internetten aldığım 7600 diğeri de ilk gün geldiğinde çektiğim yanan işlemcim.

Dosya Ekleri

• IMG_2109.png
    253 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_1566.jpeg
    104,4 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

Hocam yandığını düşünmüyorum. Anakartın içerisinde işlemci pinlerinden birazı yamulmuş olabilir. Bazı noktalar yamulunca bilgisayarı açıp kullanabilsen bile kapanma gibi sorunlar yapabiliyor. Dediğiniz gibi üst taraftaki smd kapasitörlerin ilk geldiğinde böyleyse zaten çalışmazdı. Değilse de siz yapmış olursunuz. İşlemci yakmak özel uğraş isteyen bir iş. Sahra çöllerinde yaşamıyorsan kolay kolay yanmaz. İşlemciyi bildik bir bilgisayarcıya götür. Bir baksın işlemcinin durumuna. Tamir edilebilir bir şey olduğunu düşünüyorum. Elinizdeki işlemci pahalı sağlam bir işlemci öyle yavana atılacak bir şey değil.

Hocam geri dönüşün için teşekkürler. Anakartta hiç bir sorun yok vatan bilgisayara gittin orda bir abim var onunla tek tek denedik. Ryzen 5 7500f taktık onunla çalıştı görüntü geldi, benimkini takıp anakartada speaker taktık, beep sesi gelince arızalı olduğunu anladım. O kapasitörler birisinde daha yokmuş Facebook da konu açılmış, aynı yerden alınmış onunkiside aynı benimki gibi.

Anladım hocam. Öyle diyosanız yazık olmuş o işlemciye. Şikayet etmek lazım.

Hocam olayın gelişen seyrini haber ederseniz sevinirim.
Tamamdır hocam teşekkür ederim ilgin için ve fikirlerin için de.

Hocam sonuç kararlaştırıldı ürünün arızalı olduğu teyit edildi. Bana değişim veya para iade hakkı sunuldu, bende iade olmasına karar verdim. Parayı beklerken de incehesapdan yeniden satın aldım.

Son düzenleme:

Anladım hocam. İnternetim bittiği için fazla aktif olamıyorum Technopat'ta. Sizin için sevindim iyi olmuş böylesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…