Çözüldü İşlemci yenilemek için anakart değiştirmek gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CenWYz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Sistemimde MSI B460 Torpedo anakart ve i5 10400F işlemci mevcuttur. İşlemcimi değiştirmek istiyorum ve aklımdaki model i5 12400F. Acaba bu işlemciyi kullanmak için anakartımı da yenilemem mi gerekir? Ekran kartım RTX 3060 herkese iyi geceler.

Çözüm
Zorunlu, giriş seviyesi bir H610 al devam et LGA 1700'e çok para dökme.

Anakartı LGA 1200 ama i5 12400F LGA 1700 cevaba gelirsek anakart değişmek zorunlu

Yanlış bilgi

Hocam anakartınız alacağınız işlemciyi destekliyor, degiştirmenize gerek yoktur.
İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet anakartın da değişmesi gerekli.
i5 10400F LGA1200 soketini kullanıyor
i5 12400F ise LGA1700.

Soket farklı olduğu için değiştirmen gerekiyor. LGA1700 soket bir anakart alman lazım. H610,B660 chipsetli bir anakart işini görür.

Soket uyumlu ve anakartın o işlemciyi destekliyorsa (anakartın sitesinden bakınız) değişmeye gerek yoktur.

Anakartı değiştirmen lazım soketler farklı, masraflı olur çok lazım değilse böyle kullan.

Yanlış bilgi vermişim gibi beğenmedim işareti atmanı çözemedim. Neden? Değişmeli mı değişmemeli diye sormuş ve değişmesi gerektiğini söyledim.

Zorunlu, giriş seviyesi bir H610 al devam et LGA 1700'e çok para dökme.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…