İşlemci yük altında 100 dereceyi görüyor

Kostad

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, aslında pek problem hissetmiyordum fakat dün Battlefield V oynayana kadar, saçma bir şekilde 4-5 saniyede bir FPS 20-30A düşüyordu, oyun oynanamaz hale gelince bir terslik olduğunu hissedebildim. İşlemci boştayken 45-60 derece arasında gidip geliyor, oyuna girdiğim zaman 100 dereceye kadar çıkabiliyor. Kasanın içinde 2 adet fan var birisi kasanın arkasına dışarı doğru üflüyor, diğeri de işlemci üzerindeki zaten. İşlemcideki termal macun daha yeni. Ben soğutucu ve fanın artık yetersiz olduğunu düşünüyorum, elimi ıslatıp fanın önüne getirdiğimde bile fandan pek bir his alamıyorum. Sizce kasayı da mı değiştirmem gerekiyor bu durumda? Soğutucu fan için bütçe önemli değil uyumlu olsun ve soğutsun yeter ki. Tüm önerilerinize açığım tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

Sistemimden bahsetmek gerekiyor sanırım bu durumda tabii ki;

Galax 1060 6 GB Exoc black
Intel i5-3450
ASUS H61M K
Corsair Vengeance 8 GB DDR3 X2
Cooler Master Watt 80Plus 600W
Kasa Casper'ın eski tip bir kasası
(Işlemci üzerinde fan ve soğutucunun markasını bilmediğim gibi üzerinde de göremedim zaten çok eski)

Düzenleme:

İşlemcinin üzerindeki soğutucu ve fanın marka modelini bulamadım ama tip olarak çok benzer bir ürün buldum Ventilador + Disipador CPU Cooler Master Intel Socket 775 FAN 4 PINES CI5-9HDPA-01

Dosya Ekleri

• 79243388_446134246053044_7317728419515465728_n.jpg
    79243388_446134246053044_7317728419515465728_n.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 174
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun değişme zamanı gelmiş. MX4 öneririm.

Kasada hava sirkülasyonu yok denebilir. Bütçeniz varsa yeni bir kasaya bakın derim. Ön tarafta 3 fanlı ve arkada 1 adet çıkış fanı olan. Bunların dışında kaliteli bir termal macun ile yenilemen gerek. Yeniledikten sonra performansta gözle görülür değişim yoksa ki olacağını sanmıyorum, soğutucu ve kasa değişimini düşünmeniz gerekebilir. Sadece işlemciye de suç bulmamak lazım. 1060 güçlü bir kart ve kasanızda hava akışı olmadığından dolayı, ekran kartı sıcaklığı bile işlemcinizi etkiler. Sonuç kısmına gelirsek, güzel bir soğutma için işlemci fanı ve kasa değişimi şart.

İşlemcin bir kere o ekran kartı için zayıf bu sebeple zorlanıyordur. Kasa kötü hava akışı yetersiz görünüyor ısınması normal yani sen bi kasanı değiştir.

Şuan için bilgisayar kasasına bütçem yok, en azından 300-400TL arasında bakmak lazım diye düşünüyorum sağlam hava akışı olması için. Bana soğutucu ve fan önerebilir misiniz?
Giriş ve çıkış fanları mevcut mu kasada ?

Çıkış var ama giriş yok, acaba kapağı açık kullansam daha mı iyi olur giriş olmadığı için?
İşlemcin bir kere o ekran kartı için zayıf bu sebeple zorlanıyordur. Kasa kötü hava akışı yetersiz görünüyor ısınması normal yani sen bi kasanı değiştir.
Bu işlemci-ekran kartı konusunda çok bu tarz yorum aldım ve hepsi birbirine benzer. 1 senedir kullanıyorum ve şuana kadar ekran kartı yüzünden bir zorlanma hissedemedim. Kasa konusunda haklı olabilirsiniz. Soğutucu ve fan benim gözüme yetersiz geliyordu zaten. Önceliğim kasa mı olmalı yoksa soğutucu ve fan mı? Şuan kartımda 300TL limit var. Ya bekleyip kasayı değiştireceğim ya da şuan gözüme çok çarpan soğutucu fanı değiştireceğim.
Okumamışım. Termal macun kalitesiz olabilir. Soğutucu tam oturmamış olabilir.
Macun biraz kalitesiz olabilir o konu hakkında pek bir bilgim yok ama birkaç ay oldu yeni yani. Soğutucunun tam oturduğundan eminim.
Kasada hava sirkülasyonu yok denebilir. Bütçeniz varsa yeni bir kasaya bakın derim. Ön tarafta 3 fanlı ve arkada 1 adet çıkış fanı olan. Bunların dışında kaliteli bir termal macun ile yenilemen gerek. Yeniledikten sonra performansta gözle görülür değişim yoksa ki olacağını sanmıyorum, soğutucu ve kasa değişimini düşünmeniz gerekebilir. Sadece işlemciye de suç bulmamak lazım. 1060 güçlü bir kart ve kasanızda hava akışı olmadığından dolayı, ekran kartı sıcaklığı bile işlemcinizi etkiler. Sonuç kısmına gelirsek, güzel bir soğutma için işlemci fanı ve kasa değişimi şart.
Şuan ikisine birden bütçem el vermiyor. Önceliği hangisine vermemi önerirsiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı