İyi akşamlar. İntel i7 930 işlemcim var. 1920×1080 çözünürlük ile oyun oynarken işlemci kullanımı %70 oluyor fakat ısısı 75°C kadar çıkıyor. (Boşta iken 40°C)
Gpu kullanımı %99 ve ısısı 55°C'yi geçmiyor. GPU yönünden bir sorun yok ama işlemci için bu sıcaklıklar normal midir ?
İşlemcide stok fan var, termal macununu değiştirdim halde işe yaramadı. Kule tipi bakır borulu soğutucu ne kadar işe yarar acaba?
Önceki sistemimde i7 870 işlemcim vardı. Stok fanla oyunlarda 85 dereceyi görmeye basladim. Birkaç bilgisayarcıya sordum, normal dediler. i7 sıcağı sever gibi muhabbetler oldu. Ben onlara pek kulak asmadım işin açığı. 4 borulu hava soğutucu aldım ve taktım. O günden sonra işlemcim 60 dereceyi geçmedi.
Önceki sistemimde i7 870 işlemcim vardı. Stok fanla oyunlarda 85 dereceyi görmeye basladim. Birkaç bilgisayarcıya sordum, normal dediler. i7 sıcağı sever gibi muhabbetler oldu. Ben onlara pek kulak asmadım işin açığı. 4 borulu hava soğutucu aldım ve taktım. O günden sonra işlemcim 60 dereceyi geçmedi.