İşlemci Yükseltme Tavsiyesi

emirimer

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mimar
Geçen sene bu zamanlar evde de işlerimi yapmak için mütevazi bir sistem toplamıştım. Ancak araya giren pandemi süreci evdeki çalışmaları ağırlıklı bir hale getirmesi ve kullandığım render motorunda yaptığım değişikliğin GPU yerine CPU gücüne ihtiyaç duyması bir yükseltmeye ihtiyaç doğurdu.

Açıkçası sistemimin genel uyumundan çok memnunum. Sadece işlemci yükselmesi yaparak devam etmeyi düşünüyorum ilk planda. Anakart değişikliğine gitmeden mevcut sistemime hangi işlemciyi tercih edebilirim?

AMD Ryzen 9 5900X ya da AMD Ryzen 9 3900X'den birini seçmeyi düşünüyorum. Sanıyorum son BIOS güncellemesi ile 5 serisi Ryzen'de kullanılabiliyor anakartımda. Ancak verimi nasıl olur? Bir sorun yaşar mıyım?

* İşlemci yükseltmesi ile birlikte 750W güç kaynağına geçmeyi düşünüyorum.

Mevcut Bileşenler;
Ryzen 7 2700X
MSI B450 Tomahawk Max
Corsair Venegeance RGB Pro 4x8GB 3000MHz
Corsair MP510 480GB / Samsung 860 EVO 500GB
MSI RTX 2060 Super Gaming
Corsair Spec Delta RGB / Corsair VS550 80+
ViewSonic 32" VX3276 - 2K

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet anakartınıza uygun BIOS güncellemesini yaptıktan sonra Ryzen 5 serisini kullanabilirsiniz. Bütçenize uygunsa 5900X alın tabii ki. Herhangi bir sorun veya performans kaybı olmaz.

Anakart değişikliği istemiyorum demişsiniz ama bence o işlemcilerin hakkı B550. Kartınızı elden çıkarıp B550 chipsetli bir kart alırsanız sistemi tamamlamış olursunuz. Bunu da bir düşünün.

Satıp yeni kart alırsanız şunu önerebilirim:

AMD Ryzen 9 5900 X al.

Cevapları beklemeden sabah 5900x, mastergel nano ve cooler master 750w psu aldım. İlk etapta elimdeki anakart ile devam etmek istedim. Çünkü hali hazırda devam eden render işlerim olduğu için format vs. gibi bir zaman kaybetmek istemedim.

Anakart upgrade'i için boş bir takvim aralığında seçenekleri değerlendireceğim. Yine B550 Tomahawk tercih edebilirim.

B450 Tomahawk ve Wright Prism ile şimdilik performans ve ısı değerlerinden memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…