İşlemcide dahili ekran kartı olup olmadığını nasıl anlarız?

Conelly

Femtopat
İşlemcide dahili ekran kartı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sitelerden bakarken yani. Mesela AMD Ryzen 5 3500U modeli dahili ekran kartına sahip bir model mi?
Ryzen 5 3500U'larda Vega 8 dahili ekran kartı olduğu söyleniyor. Hepsi için geçerli mi?

Bu linkteki laptopta harici ekran kartı da var o yüzden ekran kartı kısmına hariciyi yazmışlar. O yüzden anlamadım. Şimdiden teşekkürler.

İntel’de sonda F ibaresi varsa onboard kart yoktur. Maalesef AMD’yi bilemiyorum.

Hepsi için geçerli mi derken? Tüm 3500U işlemcilerde dahili grafik birimi var evet. Ama her işlemcide yok. Amd işlemcilerde sonunda G ve ya U harfi varsa o zaman dahili grafik birimi vardır(Ryzen). Intel için bildiğim kadarıyla sonunda KF ya da F harfi yoksa dahili grafik birimi vardır.

Evet hocam. Harici olarak RX 540 var. Genelde bu şekilde yazarlar.

Çok teşekkürler.
Benim bildiğim R5 3500U Vega 8 ile geliyor harici ekran kartı olması bu durumu değiştirmiyor. Normal basit işlerde vega 8 oyunlarda vb RX540 kullanılır.
Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…