İşlemcide Ghz oranı önemli midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ghz’in artık neredeyse hiçbir önemi yok. En son Bulldozer işlemciler 4.2 GHz’te dahi Core i7 2600K’yı geçemiyor. İşlemcinin üretim teknolojisi (kaç nanometre), mimarisi (bu işlemci alırken yazmıyor, kendiniz araştırmalısınız), ön bellek miktarı, çekirdek sayısı gibi etkenler birleşince ortaya performans çıkıyor. Yine de en sağlıklı yöntem testlere bakmak, sonra da işlemcinin sunduğu performansa göre fiyatını ele almak. Yoksa tek bir işlemciye 1000 dolar ödeyen kişilere benim bile aklım ermiyor.

AMD'nin çıkardığı Bulldozer sadece saçma bir test içinmiş. Bellek miktarını düşürüp 4.2 ghz hıza ulaşmışlar ama performans açısından beş para etmiyor. işlemci performansı kurduğun sistemin uyumu ile alakalı. Testlere bakılabilir ancak testlerde kullanılan sistem le birlikte alıncaksa.

İşlemci performansı, kurulan sistemin uyumuyla değil, işlemcinin kullandığı mimarisi ile alakalı bir konudur. Ayrıca AMD işlemciler test amaçlı yapılmadı. 5 yıldır geliştirilen ticari bir ürün. Sizi bu makaleyi okumaya davet ediyorum:

Satın alma rehberi: İşlemci

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…