İşlemcide macun kalıntısı temizlenmeli midir?

mertcan102

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben uzun süredir laptop kullanıcısıydım. Geçtiğimiz günlerde Tebilon üzerinden 7800x3D 5070 Ti'lı bir sistem aldım. Sistem sorunsuz ve kablo yönetimi çok iyi şekilde yapılmış olarak geldi. Sistemi denemek için termal macun sürülmüş fakat üzerinde böyle kalıntı kalmış. Ben direkt termal macun sürerek soğutucuyu mu takmalıyım yoksa izopropil alkol alıp temizlemeli miyim? Eğer öyle yapacaksam Thermalright afs siyah AM5 CPU tutucu almayı düşünüyorum taşırmamak için. Sizce ne yapmalıyım? Bölgemdeki bilgisayarcıya mı götürmeliyim bu tür işleri yapan birine?

Dosya Ekleri

• PC.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 19

Evet işlemci de soğutucun altında tertemiz olmalı islak mendil ile silin sonra hemen üstünden peçete ile geçiniz.

Evet işlemci de soğutucun altında tertemiz olmalı islak mendil ile silin sonra hemen üstünden peçete ile geçiniz.

Islak mendil sorun olmasın? Daha önce hiç masaüstü PC olmadı. Sorularımı mazur görün lütfen. Eczane yakınımda izopropil alkol de alabilirim evde 80'lik limon kolanyası var. Sizce hem taşırmamak ve temizlerken sıkıntı yaratmamak için Thermalright'ın AM5 tutucusunu almalı mıyım ?

Ben hep ıslak mendil ile yapıyorum sonra üstünden hızlıca peçete ile geciyorum 7-8 yıldır sorun yaşamadım.

Ben pamuğa kolonyağı damlatıp temizliyorum pırıl pırıl oluyor. Sonra peçete veya bezle kuruluyorum. Eskimiş macun kalıntısı temizlenmeli.

Macunu işlemcinin 4 köşesinden ve ortasından dışarıya taşmayacak çekilde azar azar nokta kadar sıkarsan sıkıntı olmaz kalıp almana gerek yok. Islak mendil de olur ama kolonya daha iyi olur illa IPA almanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…