İşlemciden tiz bir uğultu gelmesi

userhalil

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, emektar bir sistemim var. SSD ile güçlendirdim biraz, bugün ses yapmaya başladı. Tüm parçaları sök tak ,her şeyi denedim. Başka forumlarda gezdim. Coil Whine vb. sorunlar değil, PSU olduğunu söyleyen çok olmuş ama PSU'da bir sorun yok. Şu an bu konuyu açarken hiçbir cızıltı yok ama işlem yapmaya başladığımda direkt ses çıkmaya başlıyor. Sorun da orada HDD ile yeniden kurulum sağladım, ses yine de devam etti. Yeniden SSD'yi taktım, hiç kimse kesin bir şey yazmamış. Bununla alakalı zaten konular da genelde eskiydi.

Voltaj değerlerini, sıcaklık değerlerini kontrol ettim. İşlem yaparken CPU kullanımlarını izledim, CPU kullanımı yükseldiğinde ses daha belirgin geliyor. Fanları kapatıp test ettiğimde de aynı senaryolar yaşandı, hemen hemen her senaryoyu denedim. Farklı dillerde forumlarda aradım ama kesin bir şey oralarda da bulamadım. Fikri olan konu altına yazabilirse memnun olurum, herkese iyi forumlar...

Cahilliğimi affedin, işlemci ses çıkarıyor muydu?

Edit: O tiz uğultu sesi coil whine ‘dan kaynaklanıyor olabilir. Coil whine PSU ve GPU ‘larda olur. Donanıma zararı olmaz ama sizi çok rahatsız eder. İmkan varsa değiştirin. Uğultunun işlemciden geldiğine emin misiniz?

SSD'lerin bazıları da sebebiyet veriyor buna.

İşlemciden ses gelmez bence anakarttan dolayı, işlemci daha fazla güç çekince yoğunlaşıyorsa anakartın beslemesiyle alakalı VRM bölümünden gelir, yeni anakarta geç çözemezsin.
VRM:

Kral, böyle bir şey buldum. Belki sen daha önce görmüşsündür ama ekliyeyim dedim.
Daha önce böyle sorun yaşayanlar gördüm, çoğu işlemciden geliyor dedi ama işlemci değil anakartta VRM yapar, eğer Coil Whine yoksa sorun anakart, SSD'nin işlemci tarafına ses çıkarttırıcağını sanmam.

Demek ki işlemciyi yeterince besleyemiyor.

Zaten sosyalde böyle bir konu mevcut çözülmüş bir halde duruyor. Nasıl olmuş da bu konuyla ilgili bir şeyler bulamamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…