İşlemciler farklı anakartlarda farklı performans gösteriyor

Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : R7 5800X
MB : Msi B550-A Pro AM4 Socket MB
RAM : 4x8 3200Mhz CL15 XPG D41 Tuf alliance
SSD : 1 TB 980 Evo +G1 1TB + 512GB M.2 XPG S20G
PSU : NZXT 650W 80+ Gold
CASE : DLX21
GPU : RTX 3070 TI 8GB GDDR6X EVGA FTW3 Ultra
Keyboard : XPG Summoner Red SW
Mouse : Razer deathadder V2
Headset : Hyper X Cloud II wireless
Monitor : Asus rog strix 320Hz 2k 27"
Meslek
Radyoloji teknikeri
Selam. Başlığı net bir şekilde seçemedim kusura bakmayın...
Yaşadığım problem:
İki anakartın da BIOS'u güncel. Birinde Ryzen 5 5600X var diğerinde Ryzen 7 5800X var.
Birinci anakart B550-A Pro.
İkinci anakart B450 ASUS TUF II.
Ryzen 5 5600X, B450'de kilitleniyor ve yeniden başlıyor ya da hareketsiz kalıyor.
Ryezn 5 5600X B550 anakarta problemsiz su gibi akıyor.
Ryzen 7 5800X B450 anakartta çok güzel çalışıyor ama 5600X donuyor kalıyor... Ben anlamadım ne oluyor.
Anakarttan (B450) şüphelendim işlemciyi başka anakarta taktım çalıştı. Şüphelendiğim anakarta başka işlemciyi taktım çalıştı. Bir fikri olan varsa paylaşabilir mı? Aşırı garip bir olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ara ara çok nadir PC dünyasında oluyor işlemci Ram seçebiliyor anakartlar tuhaf ama oluyor bazen

Kaç slotta Ram takılı Ram slotu değiştirip denediniz mi?

Son düzenleme:
Bu ara ara çok nadir PC dünyasında oluyor işlemci Ram seçebiliyor anakartlar tuhaf ama oluyor bazen

Kaç slotta Ram takılı Ram slotu değiştirip denediniz mi?
Denedim hocam psu bile değiştirdim.

1-2-3-4 ram slotunu değiştirdim tek kanalı çift kanal 4 farklı marka model ram denedim.

Uyumsuzluk var anakart donanım seçiyor olduğu kadarı ile idare et yada elden çıkartmaya bak.
Valla olduğu kadarı ile diyorsun hocam da görev yöneticisini açıyorum orada çalışma süresini izliyorum bir dakika 31 saniye içinde makine kilitleniyor ... Akıl sağlığımı yitirdim sayılır.

Hocam ben harbiden delirdim. Sinirden işlemciyi fırlattım hafifçe sonra gerginlikten yine taktım adam gibi çalıştı ben anlamıyorum bu yeni nesil teknolojiyi...

Son düzenleme:
Selam hocam, elimdeki stok tükendi isteğe göre yurtdışından getirebilirim. Varsa iletişim bırakın.

ozel mesaj atamiyorum atarsaniz alabilirim kingpin istiyorum fiyat verebilirmisiniz
Özel mesaj üyelere kapalı hocam.
Bu linkte iletişim bırakınız.

yoruma kapali hocam yorum yapamiyorum
iletisim surda mevcut wp den yazabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…