İşlemciler sıvı soğutmayla en düşük kaç dereceye düşüyor?

Gandalf92

Yoctopat
Sorum biraz değişik olacak ama merak ediyorum. En kaliteli sıvı soğutma alsak bu işlemcileri kaç dereceye kadar düşürebilir?

Mesela atıyorum, oyunda bayağı yük altındayken işlemci en kaliteli sıvı soğutmada 30-40 derecelerde çalışabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 7700K işlemci ile pc boştayken 25-30 derece oyundayken max 60 dereceyi gördüm. Tabi bu değerler işlemciniz ve sıvı soğutmanızın markası ile de değişkenlik gösterebilir. Ama hiç bir sıvı soğutmada zorlu bir oyunda 30 derecede sabit kalması çok zordur.

İşlemcisine göre ama öyle bir şey yok hocam, stock ayarlarda hiçbir işlemci yük altında 420mm sıvı soğtuma bile kullansanız 30-40 olmaz. 50-60 arası çalışır(Yeni nesiller harici onlar 420mm bile kullansanız stock ayarlarda 80+ net görüyor). Undervolt yapıp düşük frekanslarda çalıştırırsanız görürsünüz o değerleri ama o zamanda işlemcinin gücü inanılmaz düşmüş olur. Kısacası hayır.

Dünyadaki en kaliteli sıvı soğutmayı alsanız bile 30-40 derecelere inmeniz imkansız, maksimum 60-65 derece falan olur (çok kaliteli bir sıvı soğutucuda.)

Bu durum işlemci modeline, sıvı soğutma marka ve modeline, kasa hava akışına, oda sıcaklığına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ama boşta 30-40 yük altında 60-70 derece arasında olabilir tabi ki bu değerler değişebilir yukarıda belirttiğim faktörlere göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…