Geçerli değil. Isınma sorunun tonla sebebi olabilir. Örneğin model ısınma sorunlu olabilir, laptopa bakım gerekiyor olabilir, virüs olabilir, laptopun hava akışının sağlanamadığı ortamlarda kullanmak gibi bir sürü şey ısınmaya sebep olarak gösterilebilir.
Geçerli değil. Isınma sorunun tonla sebebi olabilir. Örneğin model ısınma sorunlu olabilir, laptopa bakım gerekiyor olabilir, virüs, laptopun hava akışının sağlanamadığı ortamlarda kullanmak gibi bir sürü şey ısınmaya sebep olarak gösterilebilir.
Hayır, benim işlemcim 1135g7, ilk aldığımdan beri böyle. Altını havadar yapmayı da denedim soğutucu da denedim nerdeyse birşey değişmedi. Benim gördüğüm kadarıyla da bu işlemci çoğu bilgisayarda böyle.
Hayır, benim işlemcim 1135G7, ilk aldığımdan beri böyle. Altını havadar yapmayı da denedim soğutucu da denedim neredeyse bir şey değişmedi. Benim gördüğüm kadarıyla da bu işlemci çoğu bilgisayarda böyle.
Acer Aspire kullanıyorsunuz onun soğutması ile Gaming cihazların soğutması bir mi? Sizin işlemciniz ısınıyor diye diğer bütün Intel işlemcilerde ısınma sorunlu olmuyor. Isınmanın tonla sebebi olabilir zaten.
Hocam bende 13900HX var, su an boşta sessiz modunda 58'i geçmiyor. Performans modunda oyuna göre 99 derece olsa da sıcaklık kaynaklı bir sorun yaşamadım. Laptop modeline göre değişiyor performans ve sıcaklıklar.
Arkadaşlar bende herkesin korkulu rüyası olan o Excalibur G770 laptop var i5 11400H var fakat şöyle söyleyim bunların iki serisi var aslında insanların çoğu bilmiyor fakat ufak farkları var sadece öncelikle fan bıçakları çok fazla bir nebze eski serisinden sessiz çalışıyor ısınma problemi olarak aslında şöyle fena değil insaların abarttığı kadar bir sorun göremedim genel deneyimim olarak sadece gürültülü çalışıyor tek sorun o şu an arkada birçok şey açık olmasına rağmen işlemci sıcaklığı 40 derecelerde geziniyor.
Acer Aspire kullanıyorsunuz onun soğutması ile Gaming cihazların soğutması bir mi? Sizin işlemciniz ısınıyor diye diğer bütün Intel işlemcilerde ısınma sorunlu olmuyor. Isınmanın tonla sebebi olabilir zaten.
Hocam bende 13900HX var, su an boşta sessiz modunda 58'i geçmiyor. Performans modunda oyuna göre 99 derece olsa da sıcaklık kaynaklı bir sorun yaşamadım. Laptop modeline göre değişiyor performans ve sıcaklıklar.
Aynı şey değil. Hala aynı şeyi diyorsunuz. Tamam yükte oyunda Google'da gezerken lafım yok ama yeni açılmış veya boşta hiçbir ısındıracak bir şey yapmıyorken 70 derece olması bana göre komik. Ayrıca aynı işlemcili benim gördüğüm çoğu laptopta hemen hemen aynı.
İntel Cpu
+Çekirdek sayısı daha fazla olduğu için çok çekirdek performansı,dolayısıyla iş için daha yetenekliler
-Çekirdek sayısı fazla olduğu için daha pahalılar
Amd Cpu
+Daha az çekirdek bulundurdukları için daha az enerji harcarlar ve dolayısıyla daha az ısınırlar.
+Genel olarak l3 önbellekleri daha fazla bulundururlar ve oyunlarda biraz daha yüksek fps verirler.
-iş performansı daha az
Özetle sadece oyun içinse amd, sadece iş içinse intel daha mantıklı. Hem oyun hem iş için kullanacaksanız ikisi de olur. Ayrıca i9 ve Ryzen 9 lar her halükarda ısınıyor arkadaşlar. Çekirdek sayıları fazla olduğu için yüksek voltaj ile çalışıyorlar ve ısınıyorlar. Bu kadar basit. Undervolt ile bunu engellemek mümkün tabi. Masaüstünde de ısınıyor bu işlemciler bu arada ama orda 360mm sıvı soğutma bir şekilde soğutuyor bunları. Laptopta kıç kadar yerde 95-100 derecelere nasıl yükselmesin. Ama daha düşük seviye işlemcilerde laptop soğutması kalitesiz değilse bu kadar ısınma olmuyor korkmayın.