Çözüldü İşlemcilerin hangi nesil olduğu nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kardesgozu

Femtopat
Daha fazla  
İşlemcinin hangi nesil olduğuna nereden bakabiliriz? Satış sitelerine işlemci yazıyorum nesil falan çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Örneklerle anlatayım.

Intel Core işlemciler için: i5 12400 işlemcisi 12. nesil bir işlemci. Son 3 rakamdan öncesi neslini belirtiyor. Mesela i5 3470 de 3. nesil bir işlemci. Bu şekilde işlemci neslini bulabilirsin.

AMD Ryzen işlemciler için: R5 5600 işlemcisi 5. nesil bir işlemci. Yine Intel ile benzer şekilde nesli anlıyoruz. Sondaki dört hanenin ilk rakamına bakarak neslini bulabilirsin. AMD, daha iki basamaklı sayılara geçmediği için ilk basamağa bakman yeterlidir. Aynı şekilde bir örnek daha vereyim. R3 3100 işlemcisi 3. nesil bir işlemci oluyor.
Satış sitesi ise bunu belirtmek zorundalardır ya da satış isminde yazıyor olması şart.
Eğer isterseniz o siteleri verin ben söyliye bilerim neslini. (Görmeme ihtimaliniz olabilir belki.)

Satış sitesi ise bunu belirtmek zorundalardır ya da satış isminde yazıyor olması şart.
Eğer isterseniz o siteleri verin ben söyliye bilerim neslini. (Görmeme ihtimaliniz olabilir belki.)

Bu 2'si kaçıncı nesil oluyor acaba?

Intel için mesela i7 8700K 8. nesil, ilk harfine bakın ama i9 10900K falansa ilk 2 harfi yani 10. nesil.

Bu 2'si kaçıncı nesil oluyor acaba?

İlki 1. nesil, ikincisi 3. nesil.

Intel için mesela i7 8700K 8ci nesil ilk harfinr bakın ama i9 10900K falansa ilk 2 harfi yani 10cu nesil.

İlki 1ci nesil wcisi 3cu nesil.

İlki 1ci nesil wcisi 3cu nesil.

Nasıl anlıyorsunuz acaba? Uzun değilse ve müsaitseniz anlatır mısnız? Ben açıklamaya vs. baktım göremedim

Intel için mesela i7 8700K 8ci nesil ilk harfinr bakın ama i9 10900K falansa ilk 2 harfi yani 10cu nesil.

İlki 1ci nesil ikincisi 3cu nesil.

Benim anakarta 8 ve 9.nesil işlemciler uyumluymuş onları arıyorum da bilmiyorum şu an nesil nasıl bakılıyor.

Örneklerle anlatayım.

Intel Core işlemciler için: i5 12400 işlemcisi 12. nesil bir işlemci. Son 3 rakamdan öncesi neslini belirtiyor. Mesela i5 3470 de 3. nesil bir işlemci. Bu şekilde işlemci neslini bulabilirsin.

AMD Ryzen işlemciler için: R5 5600 işlemcisi 5. nesil bir işlemci. Yine Intel ile benzer şekilde nesli anlıyoruz. Sondaki dört hanenin ilk rakamına bakarak neslini bulabilirsin. AMD, daha iki basamaklı sayılara geçmediği için ilk basamağa bakman yeterlidir. Aynı şekilde bir örnek daha vereyim. R3 3100 işlemcisi 3. nesil bir işlemci oluyor.

Çözüm
Intel için mesela i7 8700K 8. nesil, ilk harfine bakın ama i9 10900K falansa ilk 2 harfi yani 10. nesil.

İlki 1. nesil, ikincisi 3. nesil.
Örneklerle anlatayım.

Teşekkürler ikinize de, anladım. İyi günler dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı