İşlemcim bir süre sonra 2 adet mantıksal çekirdeğini kapatıyor

E.Batu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba iyi forumlar umarım iyisinizdir. :) bir problemimi sizinle paylaşmak istiyorum;

Intel Core i5 5200U işlemcisine sahibim ve bir sorun ile karşı karşıyayım; oyuna girdiğim takdirde belirli bir süre sonra işlemcim 4 mantıksal işlemcisinden 2 tanesini kapatmakta ve sadece %50'sini kullanmakta. Oysa ki bu benim FPS değerlerimi yarı yarıya düşürüyor. Hatta 2 mantıksal işlemcinin ikisi %100 çalışsa bile diğerlerini en çok %2 kullanıyor. MSConfig'ten 4'ü işaretledim (işlemcim 2 çekirdek fakat 2 yaptığımda 2 adet mantıksal işlemciyi kullanıyor iki durumda da fayda sağlamıyor) yine de sonuç değişmedi 100-120 FPS alacağım yerde mantıksal işlemcilerim yüzünden 60-40 FPS civarı almaktayım. Durumun ekran görüntüsünü görsel olarak yükledim. Desteğinizi bekliyorum, iyi forumlar.

İşlemcim Intel(r) Core(tm) i5-5200U CPU @ 2.20GHz, 2201 MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    158,4 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba iyi forumlar umarım iyisinizdir. :) bir problemimi sizinle paylaşmak istiyorum;

Intel Core i5 5200U işlemcisine sahibim ve bir sorun ile karşı karşıyayım; oyuna girdiğim takdirde belirli bir süre sonra işlemcim 4 mantıksal işlemcisinden 2 tanesini kapatmakta ve sadece %50'sini kullanmakta. Oysa ki bu benim FPS değerlerimi yarı yarıya düşürüyor. Hatta 2 mantıksal işlemcinin ikisi %100 çalışsa bile diğerlerini en çok %2 kullanıyor. MSConfig'ten 4'ü işaretledim (işlemcim 2 çekirdek fakat 2 yaptığımda 2 adet mantıksal işlemciyi kullanıyor iki durumda da fayda sağlamıyor) yine de sonuç değişmedi 100-120 FPS alacağım yerde mantıksal işlemcilerim yüzünden 60-40 FPS civarı almaktayım. Durumun ekran görüntüsünü görsel olarak yükledim. Desteğinizi bekliyorum, iyi forumlar.

İşlemcim Intel(r) Core(tm) i5-5200U CPU @ 2.20GHz, 2201 MHz, 2 çekirdek, 4 mantıksal işlemci.
Termal macunu ne kadar süredir değişmiyor acaba ?

Termal macunu ne kadar süredir değişmiyor acaba ?
yeni değişti sanırım 3 aylık...
dediğinizi anlıyorum fakat arkadaşların sorunu ile benim sorunum bir değil :D benim 2 çekirdeğim de kullanılabiliyor mantıksal işlemcilerimin ikisi kullanılamıyor...

çekirdek ile bir sorunum olsaydı msconfig'ten yaptığımla çözülürdü diye düşünmekteyim.
Henüz çözüme varamadım arkadaşlar...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı