GammaXX S40'i onermis bir arkadas, seni uyarayim. Intel soketi gercekten cok dandik. Montajlarken cok sikinti yasarsin ve ayrica birkac kez yerinden cikabiliyor... Ama hakkini yemiyeyim iyi sogutuyor ve sessiz.
20 TL daha fazla koyup XIGMATEK ACHİLLES INTEL 775/1156/1366&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU bunu alabilirsin şahsen kullanıyorum ve çok memmunum Xeon E5430 işlemcim boşta 30 derece yük altında maksimum 55 dereceye çıkıyor scorpiondan artısı ise scorpionda 3 tane bakır ısı borusu achilleste 4 tane ısı borusu var bana göre 20 TL ye değer.
CPU soğutucunun fanlarını yanlış taktığım için 2 gün boyunca 70 derece üstünde çalıştı benim Intel i5 6600. Düzelttim şu an hiçbir sorun yok. Tecrübe ettiğim kadarıyla uzunca bir süre yüksek sıcaklıkta çalışırsa sıkıntı oluşabilir. Senin böyle bir problemin olacağını düşünmüyorum
Yanlış hatırlamıyorsam 90C yi aşınca pc nin kapanması lazım. Ayrıca arkadaşın dediği gibi güzel bir soğutucu bakmanı öneririm hatta bütçen varsa al bir sıvı soğutma rahat edersin.