Kasa 240 mm sıvı soğutmayı destekliyor ama anlamadım gerçekten neden böyle oldu veya kaytarmak için ön tarafa takıp mı göndermişler anlamadımŞu sisteme de bukadar kötü kasa koyulmaz be kardeşim. Yer yokluğundan sıvı soğutmayı yanlış takıp göndermişler.
Evet 240mm destekliyor üst tarafı acaba sıvı soğutmanın radyatörü geniş olduğu için mi takamadılar veya uğraşmak mı istemediler anlayamadım açıkçası.Aslında kasa bilgilerinde üst taraf için 240 AiO desteği var ama hangi akla hizmet böyle yapılmış bilemedim.
Montaj yanlış yapılmış sivi soğutucu yukarıya bakması gerekiyor o taktiği yer hava alıyor dışarıya sıcak havayı atmıyor onu sökün macunu da yenileyin sivi soğutucu yukarıya bakacak.
Ana kartın ta tavana kadar değmiş. Sıvı soğutucuyu takamazsın tavana.Kasa 240 mm sıvı soğutmayı destekliyor ama anlamadım gerçekten neden böyle oldu veya kaytarmak için ön tarafa takıp mı göndermişler anlamadım
Evet 240mm destekliyor üst tarafı acaba sıvı soğutmanın radyatörü geniş olduğu için mi takamadılar veya uğraşmak mı istemediler anlayamadım açıkçası.
Termal macunu değiştirmemdeki sebep tam olarak nedir bilgim olmadığı için soruyorum, ayrıca sistem daha 1 hafta olmadıiyi bir termal macunum var
Anakartın ta tavana kadar değmiş. Sıvı soğutucuyu takamazsın tavana.
Çok yanlış kasa seçimi olmuş. Sıvı soğutucu bu haliyle de uzun ömürlü olmaz. Kasayı değiştireceksin ya da sıvı soğutucudan feragat edeceksin.
Edit: PSU'yu şimdi gördüm. Hocam bu sisteme 650W PSU mu aldınız? PSU tam sınırda çalışıyor. PSU'yu da acil değiştirmenizi öneririm. 850W kaliteli bir PSU almanızı tavsiye ederim.
Kampanya ürünü bu, ayrıca kasayı değiştirmemin sebebi normalde 600W'lık kasa geliyordu bende yetmeyeceğini düşünüp 650W seçtim birazcık fiyatı düşürüp, mecbur onu alabildim başka kasa yoktu çünkü, 650W yetmeyeceğini düşünüp koymamışlardır herhalde :/
Yani üst tarafa sığmaz, anakart ile yapışık üst kısım zaten.Bende en başta kasadan olduğunu düşündüm acaba üst tarafa sığmıyor mu diye, en başta kasadan olacağı aklıma geldi fakat yazınca İtopya'ya bir sorun olmaz dedikleri için çok durmadım üstünde sistem daha 1 hafta olmadı.
Yani üst tarafa sığmaz, anakart ile yapışık üst kısım zaten.
Diğer hocamızda çok iyi izah etmiş, kasa ile markası ne olduğunu bilmediğin güç kaynağı değişmesi lazım. 4-5 Bin'e ikisini de halledebiliriz, eskileride 2-2.5'a satarsınız.
Vatan bedavaya montaj yapıyordu. Enazından benim tanıdıklarım hep Vatan'a yaptırdılar.Böyle bir şeyi benim de yapmak aklıma geldi aynı şeyi İtopya'ya söyledim böyle bir hizmetlerinin bulunmadığını söylediler, sistemlerin parçalarını da taşımayı çok bilmediğim için ne yapacağımı bilmiyorum.
Merhaba yeni bir sistem aldım öncelikle özelliklerini atayım size:
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
- Anakart: ASUS PRIME B650M-R 7200MHz OC DDR5
- Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER EVO White OC Edition 12GB
- RAM: Kingston 32GB(2x16) Beast EXPO 5600mhz CL36
- SSD: MLD M700 1TB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD (7000MB Okuma / 5500MB Yazma)
- Sıvı soğutma: GameBooster SHIELD 240 Rainbow 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
- Kasa: PowerBoost PB-P803AB 650W 80+ Bronze Tempered Glass USB 3.0 Mesh ARGB ATX Siyah Kasa
Sorum da şu: RDR2'de, sadece bu oyunda değil genel olarak çoğu oyunda parçaların sıcaklıkları normalden daha yüksek. Ayrıca kasanın camını açınca GPU sıcaklığı 77-78'den 71'lere düşüyor. İşlemci için de 73-74 görürken 68-69'lara iniyor. Bu normal midir? Kasada bir problem mi var yoksa ekran kartında ve işlemcide mi bir sıkıntı var?
Ayrıca kasanın içini de attım size. Sıvı soğutmanın fanları da etkiliyor olabilir mi sizce? Teşekkürler iyi akşamlar.
Kasanın temperli camını açtıktan sonra sıvı soğutmayı söküp yukarı tarafa takmayı denediniz mi?
Evet dün denedim gerçekten sığmıyor belki benim beceriksizliğim de olabilir mecburen yeni kasa alacağım bunun için konu açmıştım bakarsanız çok iyi olur teşekkürler.