İşlemcinin 80-90 Derece ve %90-100 Yükte çalışması

Hissoka

Hectopat
Daha fazla  
Kullandığım bilgisayar bozulduğu için evdeki diğer bilgisayara geçtim(masaüstü).
Ancak bilgisayarın özelliklerine baktığımda ekran kartının ne olduğu göstermiyor.
Sadece NVİDİA yazıyor ve toplam belleğe 1.5GB diyor can you run it den bakmayı denedim orda da aynısı ekte var resmi. Sıkıntım bu değil.

Sıkıntım işlemcinin bilgisayarı ilk açtığımda 50 derece metin 2 açtığımda 80 derece olması ve yüklemesinin %90-100 olması can you run it'e göre league of legends vs oynayabilmem gerek bu bilgisayar da ancak işlemcinin 80 derece olması yüklemesinin %90 civarı olması yüzünden oynayamadığımı düşünüyorum. Metin2'de bile sürekli kasıyor, donuyor LOL de ise fps 10'u geçmiyor.
Ne yapabilirim acaba bunu düzeltmek için?

İşlemci : Pentium (R) Dual-Core E5300 2.60GHZ

Dosya Ekleri

• XZXZXZ.PNG
    XZXZXZ.PNG
    5,1 KB · Görüntüleme: 262
  • metin2 açıkken.PNG
    metin2 açıkken.PNG
    860 bayt · Görüntüleme: 288
  • bilgisayarı ilk açtığımda.PNG
    bilgisayarı ilk açtığımda.PNG
    7,4 KB · Görüntüleme: 279
Son düzenleyen: Moderatör:
1. İşlemcinizin fanını çıkarın ve yaprak aralarındaki tozları temizleyin.
2. İşlemcinizin termal macununu yenileyin. (Bir önceki macunu iyice temizledikten sonra)

NOT: Ekran kartınızın marka ve modelini söylerseniz driver'larını güncelleriz. Sistem ekran kartını görmüyorsa oyunlarda vs. bütün yükü işlemciye verebiliyor olabilir. TeamViewer'dan yardımcı olabilirim isterseniz?

1. İşlemcinizin fanını çıkarın ve yaprak aralarındaki tozları temizleyin.
2. İşlemcinizin termal macununu yenileyin. (Bir önceki macunu iyice temizledikten sonra)

NOT: Ekran kartınızın marka ve modelini söylerseniz driver'larını güncelleriz. Sistem ekran kartını görmüyorsa oyunlarda vs. bütün yükü işlemciye verebiliyor olabilir. TeamViewer'dan yardımcı olabilirim isterseniz?
Ekran kartının marka/modelini bilmiyorum mevcut ekran kartım bozuk olduğu için evde bulduğumu taktım

CPU Fanınız işlemcinizi soğutmaya yetmiyor olabilir. Ayrıca İşlemci üzerindeki termal macun kurumuş olabilir. Bunun için öncelikle termal macunu yenileyin, eğer elinizde termal macun yoksa siz alana kadar diş macunu ile deneyebilirsiniz.
Macunu yenildikten sonra ısı değerlerini kontrol edin ve buraya yazın. Eğer bir gelişme olmazsa CPU Fanınızı değiştirin.

CPU Fanınız işlemcinizi soğutmaya yetmiyor olabilir. Ayrıca İşlemci üzerindeki termal macun kurumuş olabilir. Bunun için öncelikle termal macunu yenileyin, eğer elinizde termal macun yoksa siz alana kadar diş macunu ile deneyebilirsiniz.
Macunu yenildikten sonra ısı değerlerini kontrol edin ve buraya yazın. Eğer bir gelişme olmazsa CPU Fanınızı değiştirin.
Diş macunu :D :D Sadece bizim Türk milletinin mi aklına gelir böyle şeyler :D

Çıkartmayı bilmiyorum fotoğrafını atıyorum :/ İşlemci fanının da attım
Hızlı Resim - 20170113 203444 (alt kısmı)
Hızlı Resim - 20170113 203711 (üst)
Hızlı Resim - 20170113 203759 (işlemci fanı)

bilgisayar yeni değil şu zamana kadar bir sorun çıkartmıyordu fan

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı